Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Чавес с дъщерите си Мария Габриела и Розинес (вдясно)
Чавес с дъщерите си Мария Габриела и Розинес (вдясно)

Боливарската революция, която започва Чавес и за която продължава да се бори неговият наследник Мадуро, цели да вземе властта от богатите. Но докато венецуелците днес живеят бедно, редица медии и източници разкриват как богатите деца на венецуелския социалистически политически елит тънат в лукс, пръскат пари за скъпи хотели, снимат се със звезди и вечерят в първокласни ресторанти. Състоянието им е обгърнато с тайнственост и легенди.

Девизът на социалиста Чавес, който национализира предприятията в страната, е

“Да бъдеш

богат е лошо”

Но според статия на сп. "Форбс" от 2015 г. към момента на смъртта на Уго (2013) състоянието на дъщеря му Мария Габриела е над 2 млрд. долара. Днес тя е смятана за най-богатата жена във Венецуела, като се твърди, че богатството и е скрито в чуждестранни банки, пише "Дейли мейл". Според други източници тя притежава дори над 3 или 4 млрд. долара.

Говори се, че 38-годишната венецуелка, която говори с езика на баща си, е спечелила състоянието си, докато е била първа дама на Уго Чавес. След като през 2003 г. се развежда с втората си съпруга Маризабел Родригес, Чавес провъзгласява Мария Габриела за героиня. Година преди това тя се обръща към кубинския лидер Фидел Кастро и го моли за помощ при опита на военните за преврат срещу Чавес през 2002 г.

Въпреки това са се появявали материали за богатството на Мария Габриела. През 2017 г. тв Фокс нюз съюбщи, че според венецуелски медии тя е участвала в сделка, която е облагодетелствала аржентинската оризова компания "Биоарт" при вноса на 37 000 тона ориз на завишени цени във Венецуела. Предполага се, че сделката й донесла 15 милиона долара в личните й сметки.

Малко след публикациите Мария Габриела Чавес публикува в страницата си в инстаграм послание към починалия си баща: "Те говорят за милиони, за наследство, за богатства и за неща, които ни обиждат. Те са толкова прости същества, че нямат представа за по-големите богатства, които винаги си ми давал и които ми остави. "

Мария Габриела Чавес е с дипломатически имутитет заради ролята, която изпълнява от 2015 г. – заместник постоянен представител на Венецуела в ООН.

По-малката дъщеря на Чавес -

Розинес Чавес,

избяга със самолет в Париж след бурна реакция срещу нея в социалните мрежи заради снимка с ветрило от доларови банкноти, пише в. "Дейли мейл".

Дъщерята на втория човек в командването на Мадуро, бившия шеф на парламента Диосдадо Кабело - Даниела, привлича много повече внимание със зашеметяващата си красота и стил на живот на момиче от хайлайфа. Тя е приятелка с латиноамериканската попевица Омар Аседо.

Сега 21-годишната дъщеря на Кабело е студентка в Сорбоната, докато заплатите на учителите в родината й са ударили дъното, а университетските такси са скочили рязко заради хиперинфлацията. Според информация на американското правителство, предоставена на агенция Стратфор, баща й е лидер на един от най-големите корупционни обръчи в страната. В САЩ има разследване за участието на Кабело като "капо" на "наркокартела на слънцето".

Самият Николас Мадуро стана обект на яростни критики след видео в социалните мрежи, на което той и съпругата му Силиа Флорес хапват пържола в скъп ресторант, приготвена от известния майстор готвач Нусрет Гьокче - "Бея на солта", в Истанбул през септември м.г.

А мнозина венецуелци не могат да си позволят да ядат месо в кризата, отбелязва "Дейли мейл".

Сред заможните деца на Венецуела са

доведените синове

и племенниците на Николас Мадуро. Двама от тримата синове на жена му - Йосвал Гавидия Флорес и Валтер Гавидия Флорес, назначен в миналото за 18 месеца за шеф на държавна фондация за социално подпомагане, пръснаха неотдавна около 45 000 долара за екстравагантен 18-дневен престой в хотел "Риц" в Париж. Нощувката там струва 590 долара на вечер, а закуската е още 40 долара. Сметката за хотела им е равностойна на месечната заплата на 2000 венецуелци, коментира Дейли мейл".

Подробности за живота им четете в хартиеното издание.

Даниела Кобело, дъщерята на дясната ръка на Мадуро Диосдадо Кобело, учи в Сорбоната.
Даниела Кобело, дъщерята на дясната ръка на Мадуро Диосдадо Кобело, учи в Сорбоната.
Мадуро с жена си
Мадуро с жена си