Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ерик Рубин дава първата виза на български студент.  СНИМКА: ПОСОЛСТВО НА САЩ
Ерик Рубин дава първата виза на български студент. СНИМКА: ПОСОЛСТВО НА САЩ

Посланикът на САЩ раздаде първите визи за студентските бригади това лято, Аляска е най-желана от нашите младежи

Ние ще работим с българските власти така, че националното богатство на Венецуела да не бъде откраднато от народа ѝ. Това заяви посланикът на САЩ в България Ерик Рубин в американското посолство по време на откриването на кампанията за Летните програми за работа и пътуване в САЩ - 2019.

По отношение на казуса с преведените милиони Рубин допълни, че той е в правомощията на българските власти. Определи като много голям успех работата си с България по случая с венецуелските пари.

“Най-важното, е че ще предприемем мерки така, че да предотвратим открадването на венецуелското богатство”, подчерта дипломатът. И допълни, че САЩ подкрепят венецуелския народ, демократично избраното правителство на страната и временният президент Хуан Гуайдо.

На събитието Рубин раздаде на 4-ма студенти първите визи от Лятната програма. Според посланика тя дава възможност на участниците да съпреживеят културата и начина на живот в САЩ, както и да добият професионален опит.

От 2000 г. досега над 110 000 български студенти са участвали в нея, а една от най-предпочитаните дестинации от кандидатстващите от България е Аляска. На събитието беше и генералният консул Вики Томсън, която пожела успех на младежите.