Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Преди състезанието обясни на целия свят колко силно мечтае да завърши подобаващо великата си кариера. Часове по-късно се спусна по снежния склон и със страшна скорост се разби в предпазните мрежи. Всички на пистата и пред телевизорите изтръпнаха, защото падането наистина беше ужасяващо.

Тя обаче стана, поизтупа се и съвсем малко по-късно спечели бронзов медал в спускането. Гореописаните събития сътвориха поредния и последен подвиг в невероятната кариера на Линдзи Вон.

Американката наистина успя да приключи по запомнящ се начин бляскавата си кариера, след като първо се преби зрелищно, а след това стигна до отличие в условията на жестока конкуренция на световното първенство в Оре. Сега на Снежната кралица й предстои почивка. Колко дълго ще продължи, си знае само тя. Секссимволът на съвременните ски не се притеснява да си признае, че се чувства ужасно уморена и затова приключва с професионалните си задължения на 34-годишна възраст.

"През всичките тези години

сигурно съм паднала

999 пъти, но се изправих 1000

Станах пословична с тежките контузии, които ме преследваха през всичките тези години. Повече не можех да пренебрегвам сигналите, които получавах от тялото. Сърцето ми крещеше "Още!", но умът ми казваше "Стига!" Прекарах много безсънни нощи, преди да взема окончателното решение", признава жената, която съвсем спокойно може да бъде определена като легенда в ските.

Линдзи е стартирала невероятните 395 пъти, в които е спечелила 82 победи. Тя завоюва четири пъти Големия кристален глобус, към които се прибавят и 16 малки глобуса в дисциплините. В колекцията си пази три олимпийски медала, сред които е и златото от спускането във Ванкувър. С бронза си от Оре тя стана най-възрастната медалистка при дамите на световно. И всичко това на фона на големите физически проблеми, които я съпътстваха упорито през цялата й кариера. Сега е

време за истинска почивка,

а оттук нататък Линдзи ще кара ски само за удоволствие. Друг е въпросът дали наистина американката умее да прави нещо единствено в името на положителните емоции.

"На две години отидох за първи път в планината с баща си и след това животът ми се превърна в едно голямо състезание. Дори по време на риболов ме хваща спортният хъс и го превръщам в надпревара с другите наоколо или със самата себе си. И да, това наистина ужасно ме уморява - да се състезаваш с всички и за всичко", признава красавицата Вон.

В отношенията си с мъжете тя също преминава като болид от Формула 1. Линдзи се омъжва за ученическата си любов Томас Вон, който има основна заслуга за пробива й в ските. Много удобно за нея

съпругът влиза в ролята на личен треньор

и психолог, а успехите не закъсняват. После семейното щастие се чупи и двамата така се намразват, че в едно от интервютата си американката се зарича дори да не поздрави бившия си мъж, ако го срещне на улицата.

Съвсем естествено много по-интересна за медиите беше връзката й с голфъра и един от най-богатите спортисти в света Тайгър Уудс. Двамата се мъчиха един с друг близо три години, през което време Уудс преспа с всяка една красавица, която му се върза на номерата. Линдзи много търпя и много прощава, а след това се раздели по особено неприятен начин с Тайгър. Сега и той не е в списъка с хората, на които ще звънне за Коледа.

Най-красивата сред топскиорките премина през няколко краткотрайни флирта, за да се кротне сега в обятията на канадския хокеист Пи Кей Сабан. Звездата на отбора от НХЛ "Нешвил Предаторс" не пропуска удобна възможност да покаже на околния свят колко е щастлив в компанията на с 6 години по-възрастното си гадже.

Линдзи най-сетне ще има достатъчно свободно време, за да се посвети на връзката си и

да помисли

за семейство

и деца,

които бяха абсолютно несъвместими с убийствения й начин на живот. За прехраната едва ли някога ще мисли, защото през годините спечели милиони от наградни фондове и щедри рекламодатели. Създаде своя модна линия, написа книга и се пробва в киното. Бъдещето й се очертава да е изпълнено само с приятни моменти, но красивата Линдзи си го е заслужила.