Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Красимир Каракачанов Кадър: БНТ
Красимир Каракачанов Кадър: БНТ

"Нормалните хора, които имат чувство за отговорност, които не могат да си позволят да направят 5 деца, защото знаят, че няма да им стигнат парите и искат децата им да бъдат нормални граждани, а не да ходят да крадят и просят, правят по 1-2 деца. Има друга категория, в която знаят, че колкото повече деца, толкова повече социални помощи. Правиш 8-9 деца - едните ги пишеш глухонеми, другите болни от епилепсия. Че ти нямаш никакъв интерес да работиш. Това държавата докога ще го стимулира?". Така коментира министърът на отбраната пред БНТ ромския въпрос.

"Не може и не е правилно да се слага знак за равенство между етническа принадлежност и престъпления. Но ако погледнем фактите, голяма част от битовата престъпност, този вид престъпност - просене, побоища, за съжаление, са характерни за тази общност. Политически коректно е едно, но фактите трябва да бъдат посочвани", добави той.

"Трябва да се отделят пари да се строят социални жилища, но в много от случаите хората, които се настаняват там, не го ценят. Имаме предложение безработните членове на семейството, което ще се настани там, да участват в строежа му", каза още Каракачанов.

"Синята каска още в началото на октомври я подарих на г-н Борисов. Дали ще сме заедно или не с Патриотите зависи от здравия разум на всички. Никога не съм си позволил да критикувам мой колега публично - нито срещу г-н Сидеров, нито г-н Симеонов. Смятам, че ако искаме да няма подобни въпроси "ще го има ли или не патриотичното обединение", трябва се явим на евроизборите заедно", коментира той.