Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Прокуратурата: С ритници е спукал жлъчката и черния дроб на жертвата

Почернената майка не иска кръвнина от сина за смъртта на дъщеря си

Само няколко месеца живот са оставали на 49-годишната столичанка Десислава Стоянова, която издъхна на 19 юни 2018 г. в бургаската болница, а за смъртта й бе задържан и обвинен нейният брат Борислав, който според прокуратурата й е нанесъл жесток побой.

49-годишната Десислава страдала от тежка цироза на черния дроб, но въпреки това продължавала да пие алкохол почти непрекъснато.

"Разбрах от майка ми, че малко преди да дойде в Созопол Деси е била предупредена от лекари. Казали са й, че ако не спре да пие, й остават няколко месеца живот", разкрива за първи път пред "168 часа" Борислав Стоянов. Той вече е подсъдим за причиняване на смърт по непредпазливост и в момента е под домашен арест.

Боби Хлебаря, както е известен в Созопол, беше

задържан на 19 юни, когато в болницата умира сестра му

Десислава. Тя е приета в УМБАЛ Бургас около 4 сутринта на 18-и. Няколко часа по-рано братът и сестрата се скарват жестоко. Според разследващи при този скандал, Боби Хлебаря губи контрол и забива няколко ритника в корема на сестра си. Поводът е, че тя отново е пияна и е закъсняла да отвори семейната бакалия.

"Скарахме се, но не съм я удрял. Обичах я повече от всичко",

казва Борислав. Той твърди, че сестра му се спънала, ударила се в перилата на стълбите, след което се качила в стаята си. По-късно Борислав повикал приятеля й Милчо да я наглежда. Милчо прекарва цяла нощ с Десислава, а по-късно става основен свидетел по делото.

На 17 юни два пъти братът викал лекар, но и в двата случая сестра му отказвала да бъде настанена в болница. Състоянието й се влошило през нощта.

"Лекарите, които я прегледаха по-рано през деня, също не смятаха за нужно да я хоспитализират. Палпираха й корема, тя нямаше болки. Обвиняват ме, че съм я пребил и от ритниците са се спукали черният дроб и жлъчката. Ако това е така, защо хемоглобинът на сестра ми при приемането й в болницата е бил 116? - пита днес братът. - Направени са й рентгенова снимка и ехограф, които не са установили подобни травми.

Малко преди 10 ч на 18-и аз бях при нея. Ако се е оплаквала от силни болки, защо лекарите не са предприели други изследвания, които с по-голяма точност да установят какво е състоянието й".

Неговата версия е, че състоянието на сестра му се е влошило в болницата, а целият случай е фатално стечение на обстоятелствата. 55-годишният мъж твърди още, че

Десислава имала гангренозен холецистит,

който също можел да предизвика спукване на жлъчката, а от там да се увреди и черния дроб. Защитата на Хлебаря настоява съдът да назначи тройна съдебно-медицинска експертиза.

"Когато ме арестуваха, кръвното ми беше 220 на 110. Заплашваха жена ми, че ще й отнемат детето ни, което е само на 3 г. Настояваха да каже, че е видяла, че аз съм ударил сестра си. Цялото разследване се крепи на показанията на един пияница Милчо, когото сестра ми наричаше "гадже по чашка". Не може в продължение на

20 часа да ти

изтича кръвта,

както твърдят разследващите, а хемоглобинът ти да е 116", излага версия Борислав.

От прокуратурата обаче са категорични, че срещу него има достатъчно доказателства. Борислав не само че бил ударил сестра си в корема, знаейки за тежкото й заболяване, но е скрил за това от лекарите.

На разпоредителното заседание в съда на 15 ноември родителите на Борислав и Десислава не пожелаха да бъдат конституирани като граждански ищци и частни обвинители. Майката Павлина не иска и да чуе за кръвнина от сина си. Тя не крие колко й е тежко, но смята, че синът й е бил притиснат от полицията. В началото Борислав признава, че е ударил сестра си, наричайки я "пияна свиня", но по-късно се отрича от показанията.

"Майка ми никога няма да ми прости, ако дори за миг се усъмни, че съм виновен. Родителите ми знаят какво бе състоянието на дъщеря им, това е нелепа случайност, но всичко удря по моята глава", твърди Борислав.

Докато е в затвора, той получава предложение за брак от 27-годишната Йоанна, с която са заедно през последните 5 г. и имат дъщеричка.

"Оженихме се съвсем скоро, аз настоявах. Не се съмнявам в него, но живеем в непрекъснато притеснение. Дъщеря ни вижда всичко, като го арестуваха плачеше, че полицаите взели татко й", споделя Йоанна. Младата жена разказва, че във фаталния 17 юни Десислава била много пияна, държала се неадекватно.

"Сякаш не й се живееше вече, непрекъснато пиеше

За два дни само у нас е изпила поне 4 литра водка. Дойде в началото на юни, ние я повикахме, за да я откъснем от компанията й в столицата, защото там не спираше да пие. При нея пристигна й въпросният Милчо, но в момента на скандала той не беше тук. Боби го извика след това да наглежда Деси. Голямата болка на мъжа ми беше, че не успя да настани сестра си в клиника за алкохолици. Той настояваше, но тя не искаше и да чуе", разказва Йоанна.

Борислав пристига в Созопол преди доста години,

тегли кредит

и купува къща.

Отваря пекарна

за хляб в морското градче, откъдето му остава и прякорът. Известно време развива успешен бизнес, но после затваря фурната и се захваща с магазинче за хранителни стоки. Твърди, че със сестра си били много близки от деца, но тя започнала да пие още на 16 г

Смъртта й превръща живота на възрастната двойка в нечовешки кошмар. Освен че страдат по убитата си дъщеря, Павлина и Мико Стоянови трябва да живеят с мисълта, че подсъдим за жестокото престъпление е синът им, родният брат на жертвата.

Голямата болка

на Десислава била, че няма деца

Правила няколко неуспешни опита за инвитро. Сринала се съвсем преди около 2-3 г., когато дългогодишният й приятел починал. Оттогава единствената й утеха била чашката.