Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Всичко в ежедневието му беше наредено по ноти. Новак имаше страхотна спортна кариера, прекрасна съпруга и новородена дъщеря, за която да се грижи. Здравето му също беше в отлична форма. Нито едно облаче не засенчваше слънчевото му бъдеще. И точно когато популярният сръбски спортист трябваше да се наслаждава на постигнатото дотук в 29-годишния си живот, той допря дулото на пистолета до главата си и натисна спусъка.

Едва ли някога ще стане ясно какви точно демони са завладели душата на Новак Бошкович, подтиквайки го да скочи в бездната, от която няма връщане. Близките на сръбския хандбалист също не могат да намерят отговор на въпроса "Защо?". Популярният в западната ни съседка спортист

се носеше на гребена на вълната

Да, той беше приключил със сръбския национален отбор по хандбал, но кариерата му се намираше във възход.

29-годишният хандбалист играеше за израелския "Апоел" (Ришон ле Цион), където се ползваше със статута на истинска звезда.

В последно време тимът натрупа поредица от победи именно благодарение на сръбското си попълнение. В последния си мач Бошкович отбеляза победното попадение за своя отбор в дербито с "Макаби" (Кирят Моцкин). След страхотното си представяне сърбинът получава няколко дни почивка от клубното ръководство и се завръща в родината си, за да празнува с приятели. Новак прекарва бурна нощ в компанията на верните си приятели и на сутринта решава да сложи край на живота си в семейната къща, където се намират съпругата му и петмесечната му дъщеричка.

Според информация на сръбските медии в имота е бил и приятел на Бошкович, който го вижда с пистолет в ръка и се опитва да му попречи да извърши някоя глупост. Хандбалистът обаче успява да изтича навън в градината и се застрелва пред ужасения поглед на съпругата си.

"Не мога да повярвам, че моя Новак го няма

Винаги ще съжалявам, че не успях да му помогна.

Той беше щастливо момче, защо го направи!", проплаква майката на 29-годишния хандбалист. Тя индиректно подсказва, че синът й може би е прекалил с алкохола и други упойващи вещества и под тяхно влияние е

изгубил

разсъдъка си

"Скарах му се, че цяла нощ обикаля заведенията с неговите приятели. Помолих го да се спре и да си почине. След това тръгнах за дома на дъщеря ми. По пътя ми се обадиха, за да ми съобщят какво се е случило. Съкрушена съм, всички сме с разбити сърца", отчаяна е майката на Бошкович.

В сегашния отбор на хандбалиста също са покрусени от новината за неговата смърт. Шефовете на клуба обявиха, че следващият им мач от първенството ще бъде отменен. Съотборниците му са категорични, че Новак е бил в прекрасно психическо и физическо здраве. До последно той се шегува с останалите играчи на "Апоел" и прави планове за общи забавления, след като се върне в Израел.

"Видях го преди няколко седмици и ми се похвали колко е щастлив. Току-що му се беше родило дете, играеше страхотно, радваше се на живота. Сега го няма на този свят, а близките му ще се измъчват до края на живота от съмнения дали не са могли да му помогнат някак си", описва ситуацията бившият му треньор в националния отбор Владан Матич.