Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Преслава и Софи Маринова. СНИМКИ: ЛИЧЕН ПРОФИЛ НА СОФИ МАРИНОВА ВЪВ ФЕЙСБУК
Преслава и Софи Маринова. СНИМКИ: ЛИЧЕН ПРОФИЛ НА СОФИ МАРИНОВА ВЪВ ФЕЙСБУК

- Ще подпишем на 5 февруари, венчавка няма да има, казва певицата

- Първо мислех сватбата да е в “Арена Армеец”, но после подбрахме гостите

Софи Маринова е най-гласовитата поп-фолк певица в България. Гласът е цели 5 октави, а някои от хитовете се пеят вече повече от 20 години. Няколко пъти се е явявала на конкурса “Евровизия”. През 2005 г. тя и Слави Трифонов представят баладата си “Единствени”, с която стигат до българския финал, но се оттеглят от конкурса, защото вотът е манипулиран в полза на група “Каффе”. На следващата година двамата кандидатстват отново, но журито не ги допуска до полуфинала. През 2007 г. атакува конкурса с песен на руски език в дует с рапъра Устата. През 2012 г. е избрана на националния финал “Българската песен в Евровизия” да представлява България на международния песенен конкурс “Евровизия” с песента Love Unlimited (“Безгранична любов”). Маринова е първата представителка на попфолка, която е избрана да представлява България там. С това парче отива в Баку, където се провеждат финалите на “Евровизия”, а там остава на 11-о място. Личният живот също е бил винаги на показ. Има 16-годишен син Лоренцо от мъжа си Петър. Преди време изживя бурна връзка с Дачо, който беше син на Петър от негов предишен брак. Софи и Дачо дори обмисляха сватба, но така и не стигнаха до олтара. Сега, два месеца преди да облече булчинската рокля и да каже “да” на настоящия си любим Тодор Давидов-Гринго, Софи разказва за вълненията по подготовката на сватбата. 

Софи Маринова на "Евровизия" през 2012 г.
Софи Маринова на "Евровизия" през 2012 г.

- Г-жо Маринова, в момента усилено подготвяте сватбения си ден. Как Гринго ви предложи да станете негова жена?

- Аз имам годежен пръстен от около две години. Гринго ми предложи пред майка си.

- Как решихте сватбата да бъде сега?

- Сега, след Нова година - нещо от сорта на 2-3 януари беше, Лоренцо, аз и Гринго пътувахме в колата от Етрополе до София и Гринго ми казва: “Любов, хайде вече да ни тръгне годината, да направим сватба. На мен ми писна всички да казват: “Гаджето на Софка”, а да сме си вече мъж и жена.” И аз викам: “Ами, айде, няма проблеми. Ние сме много от бързите.” 

Софи, Гринго и Лоренцо
Софи, Гринго и Лоренцо

- Как избрахте датата?

- Аз си отворих тефтера да видя кога съм свободна и първата свободна дата беше 24 февруари. Но за кумове не бяхме мислили. Започнахме с оркестри, ресторантчета и вече бяхме почти говорили за тази дата. Впоследствие Гринго ми вика: “Ами за кумове няма ли да мислим?”. Тогава реших да звънна на Преслава дали няма да искат с Павел да са ни кумове, тя си е от нашия бранш, нали.

- Сватбата ви обаче е насрочена за 24 март. Защо я изместихте с месец?

- Звъня аз на Преслава, казвам ѝ: Преси, ще си правим сватба на 24 февруари, искате ли с Павел да сте ни кумове? И тя вика: “Мале, аз си ги знам тия дати наизуст, ще бъда в Лондон тогава, ако не сте дали капаро още, дай да направим сватбата на друга дата”. И започнахме да си отваряме тефтерчетата с нея и така се падна 24 март, като на 23-и и тя е на работа, и аз.

- Защо избрахте Преслава за кума? Само защото е от вашия бранш ли, или има и друга причина?

- Ние отдавна с Преси сме си приятелки, излизали сме си заедно и аз предложих да е тя. И нали сме си, както се казва, от една черга. Знаем си в шоубизнеса какво обичаме, какво не обичаме. Затова избрах нея. 

Бъдещите младоженци Софи и Гронго с кумовете си Преслава и Павел
Бъдещите младоженци Софи и Гронго с кумовете си Преслава и Павел

- И двете сте сред най-хитовите и гласовити певици в българския шоубизнес. Ще пеете ли на сватбата?

- Честно казано, много певци ще има. То всичко си е програма, има организатори - Дони Чачева и Жени Койчева организират сватбата. Всичко си е по програма кой кога влиза да пее, защото си има традиции, които трябва да се спазят - с фъргането на букета, тортата. Но не сме си говорили още с Преслава дали ще пеем. Може и ние да пеем, макар че може да искаме да се забавляваме, малко и на нас да пеят (смее се).

- Кои ваши колеги ще пеят на сватбата?

- Почти всички, за които се сетите - и народни, и BG (естрадни - бел. ред.), и цигански оркестри, и духови оркестри. Все български изпълнители, аз обичам нашата си музика.

- Някакви имена все пак ще споменете ли?

- Ами всичките са поканени - Галена, Азис, Анелия, Глория, Славка Калчева, Мария Илиева, “Ку-ку бенд”. Аз съм казала на всички, че ако са на участие, няма да се сърдя, ако не дойдат. Казах им, няма да се сърдя, ако сте си на работа и не можете да дойдете. Съдя по мене си. Но им викам: Да си знаете, поканени сте да си хапнете, да си пийнете и така.

- На 24 март ли ще подпишете брак, или както сега е модерно, в друг ден?

- Сега, на 5 февруари, си подписваме вече брака с Гринго. Пак ще има снимчици. По-раничко, защото нали знаете, че на самата сватба се изиграва просто церемонията, предварително си ги направил тия неща. Така че ще бъдем на 5 февруари хубави - шаферките, кумовете, аз, Гринго, подписваме в София. Ще се нагласим хубави, сладки, ще има фотографче, ще си направим снимки... 

Певицата и двамата й любими мъже
Певицата и двамата й любими мъже

- Избрали ли сте си песен за първия сватбен танц?

- Ааа, няма да казвам, много изненади ще има. Сега се правят, нали, изненадата от мен към младоженеца, от младоженеца към мен.

- Синът ви Лоренцо шафер ли ще бъде?

- Не. Но ще си имам четири шаферки. Дони Чачева - Мис баба, нейната дъщеря Роси, кметицата на Владая - Таня Иванова, ние с нея сме си приятелки от много години, и дизайнерката София Борисова от модна къща “Романтика”. Те викат: “Мале, какви дърти шаферки си избра”, пък аз им казвам: Що, бе, булката нали е дърта”. (Смее се.)

- Шаферките с еднакви рокли ли ще бъдат? Избрахте ли вече цвят?

- Да, еднакви ще са, София Борисова ги шие. Всичко е супер. И цветът ще е изненада, няма да издавам.

- А София Борисова ще има ли за задача да ушие и сватбената рокля?

- Да. Аз от години си работя със Софчето и много си обичам нейните рокли. А пък Гринго ще е с костюм от “Агресия”. Украсите, всичко, много се вълнувам, всичко върви по мед и масло засега. Само ще кажа, че украсата ще е много пищна, цялата маса ще е обсипана с камъни “Сваровски”. И гълъби ще пускаме, много ще е сладко. Мен всички си ме обичат и знаете - кой реклама прави, кой отстъпки, въобще, всичко много добре се подрежда. А и толкова години успях с всички да съм си приятелче.

- С една рокля ли ще сте?

- С две. Втората рокля ми е подарък от Софчето (Борисова - бел. ред.). Много е хубава. Защото до 12 ч ще съм с по-богата рокля, тежката, с много камъни. Ама ще се изморя и след това ще си облека друга рокличка - бяла, пак дълга, красива.

- Лоренцо вълнува ли се, избра ли си костюм?

- Не иска да е с костюм като на Гринго. Вика: “Нека батко да поглезим, да си е младоженецът”, пък ние ще си ходим по магазинчета, ще си изберем нещо хубаво. Пък и той си има доверие на мама, цял живот аз съм си го обличала и той никога не ми е правил проблеми с какво ще го обличам. Лоренцо ми е толкова сладък. 

Лоренцо вече смело върви по стъпките на майка си и има няколко записани песни.
Лоренцо вече смело върви по стъпките на майка си и има няколко записани песни.

- Роклята ще е пищна и с много камъни, а халките какви ще са?

- Халките са ни много хубави, сега си ги купихме, Гринго преди малко ми ги показа, много са хубави, златни, с черни диамантчета пише “Гринго” отвън на моята халка, а на неговата - пак е златна и без камъчета пише “Софи”. Много готино. И двамата се вълнуваме много. Всичко двамката си правим и си ни е много сладко.

- Тортата каква ще бъде?

- Тортата няма да е някаква огромна - двуетажна, като първият етаж е квадратен, а вторият - кръгъл. Аз си я избрах, много е красива, стои ми царствено. Ще е беличка, сладичка.

- Ще спазвате ли сватбени традиции?

- Има си такива традиции, дето трябва да си спазим. Примерно, където Гринго ще иде с лимузина да си ни вземе кумовете. От там с кумовете мен да ме вземат. Оттам  букета, където трябва да хвърлям, после тортата да режем... Като ме взимат, мойте братя ще са отпред пред вратата, ще чакат, нали трябва да вземат парички - младоженецът малко така да им даде, за да ме дадат те. Има си ги тия, сладките неща, които са кратки и малки, но ще си ги направим.

- Готов ли е списъкът с гостите вече?

- Ние няколко пъти го намалявахме тоя списък. Аз първо казах на Гринго да направим сватбата в “Арена Армеец” - ами, като поканим неговата рода, мойта рода, приятели, колеги, 3-4 хил. души ще станат. Ама успяхме с Гринго да си подберем гостите, за да им обърнем внимание. Гостите са поканени, поканите са раздадени, въобще не може всеки да идва да гледа, защото ще има охрани. Без покани няма да пускат никого. От 19 до 20 ч ще посрещнем гостите на вратата, защото няма да ходя по масите. В това време, като си посрещаме гостите, който каквото си има да даде, ще има кутийка там (за пари и картички с поздравления - бел. ред.), ще си оставят подаръчетата. И вече това, което искам, като си седим младоженците, кумовете да са до нас все пак и майките ни до нас. Това си е по традиция - и неговата майка, и мойта майка, така миличко ще е.

- Ще имате ли време за меден месец?

- Ние с Преслава си говорим да си правим подаръци това-онова и да си направим почивки някъде. Отваряме си тефтерите и тя, и аз и нямаме почивни дни въобще. И викам: Айде, ние вече се сродихме, все ще имаме кога да отидем на почивка, айде да поработим малко. Така че засега няма да има меден месец. А пък ние с Гринго постоянно сме си заедно, цял живот ще ми е меден месец. (Смее се.) 

Софи Маринова
Софи Маринова