Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветан Цветанов КАДЪР: БНТ
Цветан Цветанов КАДЪР: БНТ

Всеки един политически лидер има правото да алармира за проблеми, ако има такива. Това каза лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в "Панорама" по БНТ.

"На предстоящите избори трябва да сме много нащрек. Дали ГЕРБ ще бъде под БСП, това е несериозно, но това не ни прави самоуверени, а отговорни. Пред нас въпросът е държавата дали ще продължи по същия път, по който е вървяла досега", каза Цветанов.

"С премиера имаме една цел - изборен успех и успешен мандат. С Борисов сме различни хора, всеки има своя темперамент и способност да мотивира хората на публични мероприятия. Той беше много ясен като послание - трябва да имаме по-голяма публичност. Някои го тълкуват като критика, според мен е мотивиращо. Имам слабости в това, че някои от политическите фигури в ГЕРБ не са достатъчно активни", добави той за изявленията на Борисов на националната конференция на партията.

"Важно е да направиш правилна диагноза, каквото е констатирала ГЕРБ винаги е взимала правилни решения. При "Суджукгейт" ние веднага се разграничихме и Живко Мартинов напусна парламентарната група, в БСП е обратното - подобни лица се превръщат в герои. Как се разграничават и как застават в подкрепа на Елена Йончева. ГЕРБ в това отношение има правилната позиция.  Никога не е имало подобна защита, каквато демонстрира БСП. Нека оставим съда да прецени. Мога да кажа, че Йончева е невинна до доказване на обратното. Трябва да се слушаме в човешката трагедия на Вежди Рашидов, той е оставил пари в КТБ, а друг ги харчи. Елена Йончева беше човекът който направи най-острите атаки и се опита да бъде политически инструмент, криейки се зад журналистическите си разследвания. Президентът Радев първи може би се усъмни в нейните качества и я освободи от президентството и тя отиде в БСП. БСП използваха и употребиха Елена Йончева, всичкото това е от агресивното поведение да бъдат контрапункт. Нямаме нищо общо с атаката срещу нея, имаме една позиция изразена от Делян Добрев. Сигналът за мен беше внесен анонимен от лидерът на БСП 2013 г.", каза Цветанов.

Той отрече ГЕРБ да има нещо общо с обвиненията срещу Елена Йончева. Попитан дали може партията на властта да бъде излекувана от пороците на властта, Цветанов заяви, че е важно да констатираш и да направиш правилната диагноза.

"Имаме решение на МС, трябваше да дадем мандат на правителството да почне преговори със САЩ за изтребителите. Ставаме част от отбранителните способности на НАТО. Нашите съседи членки на НАТО са с F-16 и ще имаме интегриран подход, за да защитим националната си сигурност. Аз ценя становището, изразявано от летеца Радев преди. Не подкрепям решението на политика Радев. Това решение е добро за поколенията след нас", каза още той.

"Винаги могат да бъдат намерени грешки. ГЕРБ има способността да говорим за грешките си, това е силата на една политическа сила. Направихме грешка, защото не очаквахме, че БСП ще се превърне е конфликтна зона за европейското семейство на ПЕС. Грешката която сме допуснали е че подценихме БСП, че могат да залитнат толкова от ценностите, които имат като партия", добави Цветанов.