Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лиза Боева е хванала в кадър половинката си, докато реже плодове. СНИМКА: ОФИЦИАЛЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА ЛИЗА БОЕВА
Лиза Боева е хванала в кадър половинката си, докато реже плодове. СНИМКА: ОФИЦИАЛЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА ЛИЗА БОЕВА

Традицията е на режисьорката, която събира билки и диви плодове

Всяка сутрин прясно изцеден плодов фреш, а вечер горещ чай - това е една от традициите, които споделят помежду си Ицко Финци и 45 години по-младата му половинка Лиза Боева. Тя е отговорна за този хубав ритуал. “Най обичам да събирам по поляните билки и диви плодове”, пише в инстаграм режисьорката.

Те са много полезни за укрепване на организма и предпазване от грип и настинка не само за тях, но и за дъщеря им Матилда. “Когато дойдат зимните софийски дни, Ицко да прави сок, а вечер да пием горещ чай”, допълни още Боева. Тя публикува и снимка от шкаф в дома им, чиито лавици са отрупани с буркани, пълни с всякакви билки. Хвана в кадър и половинката си Ицко Финци, който тъкмо разрязва плодовете за фреша.

“Всяка сутрин събирам коприва, но не за плетене, а за готвене и не на единайсет братя лебеди, а за момиченце патенце, защото съм не Елиза, а Лиза”, закачливо пише режисьорката, публикувайки кошница, пълна със зелени листа, и препращайки към приказката на Ханс Кристиан Андерсен “Дивите лебеди”.

В дома им с Ицко Финци никак не е скучно, защото освен малките крачета на Матилда леко пристъпват и тези на домашните им любимци. Финци и Боева се грижат за един бял котарак на черни и оранжеви петънца, кученце, което е едва на два месеца, и няколко рибки. Както изглежда, Матилда много обича животните, защото често е уловена от майка си да прегръща котката, пък и през есента двете посетиха зоогическата градина в София и видяха слона. “За първи път сме тук. В зоопарка моето дете се интересува само от шумавите листа и търси червеи”, шеговито написа Боева в инстаграм.