Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Информацията за родителите, изпратили писмо, в което изразяват подкрепата си за вдлъбнатата учителка-филмарка, първоначално просто ме издразни.

После се сетих за учителя по физика, астрономия и приложна математика Теодосий Теодосиев от Казанлъшката математическа гимназия, подготвил поне половината от българските златни медалисти от международни състезания и олимпиади по физика, най-много от приетите студенти-физици, и при когото ходят да учат дори деца от Швейцария, Великобритания и др. Родители бяха събрали подписка срещу Теодосиев, понеже пише тройки и двойки на децата им, тъй като не знаят буквално нищо и не желаят да научат нищо. Щял да им развали бъдещето с тези ниски оценки. Освен това въпросните родители не били съгласни с иновативните му методи на преподаване и държали да се придържа към спуснатата от МОН програма и учебници.

Не са виновни децата. Те са жертва - и на родители, и на учителите като филмарката, които изобщо не са малко, напротив.

Надявам се увеличението на заплатите да привлече някакви свестни и компетентни хора. Лошото е, че и тази учителка и всички като нея също ще получават повече пари от данъците на хората, а не заслужават и тези, които са им плащани досега.

П.П. Много пъти съм споменавала, че от известно време събирам учителски безумия, напълно в стила на въпросната Булева, тъй като ми писна ежедневно да слушам огромната глупост колко били невежи и тъпи днешните млади, което освен невярно, е и ужасно несправдливо на фона на малоумно написаните учебници и изобилието от учители, които на база своята компетентност би следвало да са не повече от портиери в училище. Понеже мразя дълги статуси, по-нататък ще поствам тъпотиите една по една.

*Коментарът е от фейсбук