Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Любимата снимка на пиарката, с която се представя в социалните медии.
Любимата снимка на пиарката, с която се представя в социалните медии.

Папараци спипаха Кяри Симъндс да пощипва по дупето 54-годишния британски политик

Когато си на линията и загряваш да си следващият премиер на Великобритания, много трябва да внимаваш за публичното си поведение и по възможност да не позволяваш да те пощипват по дупето.

Това е елементарен пиар урок, нещо като да не заставаш пред врати с надпис WC. Или поне така се смяташе допреди дни, когато папараци снимаха на лондонска улица 30-годишната Кяри Симъндс закачливо да пипа задните части на бившия външен министър Борис Джонсън, който не крие амбициите си да стане министър-председател, ако Тереза Мей освободи поста.

Публикуваните в британския вестник “Сън” фотографии сложиха край на подозренията, че двамата имат любовна афера, но учудващо не предизвикаха вълна от възмущение, както ставаше при предишни разкрития за негови любовници. Напротив, появиха се обширни материали, в които анонимни приятели на двойката обясняват колко те са щастливи заедно. Някои вестници дори нарекоха Симъндс бъдещата първа дама, въпреки че половинките на британските премиери нямат такъв статут заради наличието на кралица.

Заиграването с израза обаче не е случаен. Русата Кяри не е чужда на политиката и даже я титулуват “пиар гуру” заради успешната ѝ работа като

шеф на

комуникациите

на управляващата

Консервативна партия

в продължение на 8 г. Британското списание “Пиар уийк” я определи преди време за втория най-влиятелен специалист за връзки с обществеността във Великобритания.

Затова, когато тя напусна торите миналия август, широката публика се питаше какво се случва с нея. Преминаването ѝ на работа в компанията “Блумбърг” не бе убедително доказателство за търсена професионална промяна. И когато месец по-късно

Джонсън обяви, че

се развежда след

25-годишен брак,

медиите бързо заподозряха, че уловените по-рано погледи помежду им по време на събития на торите вероятно са били много повече от топли служебни взаимоотношения. 

Бившият външен министър закачливо гледа Кяри Симъндс след събитие на Консервативната партия.
Бившият външен министър закачливо гледа Кяри Симъндс след събитие на Консервативната партия.

Двамата все още не са потвърдили връзката си, но доказателства за нея валят непрекъснато. Преди да се появят папарашките снимки как интимничат на лондонска улица, английски туристи разкриха, че са ги срещнали преди Нова година на гръцкия полуостров Пелион. Били отседнали във вила, в която миналата година Джонсън почивал с четирите си деца.

Анонимни приятели споделиха пред медиите, че двамата вече живеят заедно в апартамент за около 1 млн. паунда в британската столица и даже организирали предколедно парти в него. По време на събирането те се прегръщали и целували през цялото време.

Кяри е израснала в богатата югозападна част на Лондон и е завършила престижно средно училище. Баща ѝ Матю Симъндс е сред основателите на британския “Индипендънт”, а майка ѝ Джоузефин Макафи е била сред адвокатите на вестника. Докато работи за консерваторите, Кяри става популярна фигура в британския парламент. Запознати с любовното ѝ увлечение по 54-годишния политик оценяват високо нейното решение да се раздели с торите, след като той подава оставка като външен министър в знак на несъгласие с водените от Тереза Мей преговори за Брекзит.

Съществуват обаче и подозрения, че напускането на кабинета е добре измислен пиар ход, за да може Джонсън да се позиционира като алтернатива на Тереза Мей за лидерския пост на консерваторите и за премиерското място.

“Борис иска да се сгоди за Кяри и е напълно влюбен и очарован от нея. Мило е да се види такова нещо. Той се държи като кученце около нея и е много грижовен, но отчаяно иска да не обърка нещата”, казва приятел на Джонсън пред “Сън”. Той смята, че бившият министър ще поиска ръката на Симъндс веднага щом “мастилото изсъхне върху документите за развода му”.

Кога обаче това ще се случи, е трудно да се предвиди, тъй като бившата жена на политика също не е случаен човек. Марина Уилър е адвокат и преди тази им раздяла

два пъти го е гонила

от семейното гнездо

за любовни афери

Различното сега е, че двамата излязоха с общо съобщение, че се разделят като приятели и ще продължат да се грижат заедно за четирите си деца. Потвърждение, че този път бракът им наистина свършва, са и тиражирани думи на най-голямата им дъщеря Лара. 25-годишната журналистка била толкова ядосана, след като разбрала за новата любовница на баща си, че го нарекла пред приятели “егоистично копеле” и заявила, че майка ѝ вече никога няма да го приеме. 

Джонсън с втората си съпруга Марина Уилър, с която имаше 25-годишен брак.   СНИМКА: РОЙТЕРС
Джонсън с втората си съпруга Марина Уилър, с която имаше 25-годишен брак. СНИМКА: РОЙТЕРС

Марина гони Джонсън за първи път през 2004 г., когато става известна 4-годишната му любовна афера с писателката Петронела Уайът. Скандалът е толкова голям, че той е принуден да подаде оставка като министър по изкуствата в сянка и зам.-председател на Консервативната партия. Още повече че се появяват твърдения за негова връзка по същото време и с журналистката от “Таймс” Анна Фазакерли. Дори се говори, че връщайки се от посещение в Китай, той кацнал в Париж, за да се види с нея.

За втори път Джонсън е изгонен от вкъщи през 2010 г. заради подозрения, че

има незаконно дете

с изкуствоведката

Хелън Макинтайър. Скандалът отново е голям и идва само две години след като той успява да възстанови политическата си кариера, спечелвайки изборите за кмет на Лондон. За тази му любовна афера се разбира, след като Хелън опитва по съдебен ред да забрани на пресата да свързват дъщеря ѝ с Джонсън. Адвокатите на “Дейли мейл” обаче успяват да убедят съда, че разкриването на информация за незаконно дете на политик е важно, защото има отношение към това дали неговото поведение е безразсъдно и дали той изобщо е подходящ да заема обществена дължност.

“Борис изцяло разчита на своята чаровна личност, особено на своя бърз ум и този бълбукащ характер, който е развил.

Всяко разумно

момиче трябва

да се пази от него

Той атакува първо с присъщото си весело постоянство. След това ви превзема, но когато се отегчи, няма да му пука изобщо за вас”, казва пред “Сън” бивша негова любовница, пожелала анонимност.

Джонсън се жени за първи път през 1987 г. за Алегра Мостин-Оуен, след като двамата се запознават в университета в Оксфорд. Бракът им бързо се разпада, защото той започва връзка с Марина, с която сключва брак през 1993 г. Твърди се, че семейните им отношения продължават толкова дълго благодарение на нейната търпеливост – качество, което политикът много ценял у нея и заради което няколко пъти се връщал с молба отново да продължат заедно.

Очевидно тази успешна формула обаче се е изчерпала или пък Кяри Симъндс също е доста търпелива, защото вероятността Борис Джонсън да спре да се забърква в скандали е доста малка. Тази му склонност се наблюдава още от годините, когато работи като журналист и продължава и по време на неговата политическа кариера. Критиците му го определят като шут, който може да бъде безскрупулен. И те обаче признават, че Борис Джонсън е много проницателен и умее да извлича полза от всяка ситуация.