Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Срещу Йордан Пенев е образувано бързо производство, съдят го до 7 дни

Екшън в неделя привечер към 19 часа на подбалканския път между Сливен и Гурково завърши с един арестуван и разбит с брадва лек автомобил "Ауди", в които пътували 5 курсанти от Военния университет във Велико Търново, които се връщали от отпуск. По случая под ръководството на Районната прокуратура в Казанлък се извършва разследване по бързо производство за извършено хулиганство при управление на моторно превозно средство по първокласен път от град Сливен към град Гурково, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Пловдив.

В неделя от Сливен към прохода Хаинбоаз на запад пътували два леки автомобила - "Ауди"-то на курсантите, управлявано от 20-годишният П.А., и "Опел Корса" с шофьор 33-годишната М.Т. С нея в колата се возел 32-годишният Йордан Пенев.

По време на движение между двата автомобила възникнала "закачка" - водачите на автомобилите са предприели няколко маневри - последователни изпреварвания един на друг, според прокуратурата. На 7 км преди град Гурково М.Т., която шофирала опела, внезапно спряла колата си напречно на осовата линия и така принудил и водачът на аудито, което в този момент било отзад, също да спре. Тогава Йордан слязъл от своя лек автомобил и нанесъл удари с брадва по предното панорамно стъкло и предния капак на аудито, след което се качил отново в опела и колата се отдалечил от мястото. Пътуващите в другия автомобил достигнали до най-близката бензиностанция, от където в 19.06 часа сигнализирали на тел.112 за инцидента, като сигналът бил получен в най-близкото Районно управление на МВР, това в Казанлък.

Полицията се задействала веднага. Човекът с брадвата и спътничката му са установени в Прохода на Републиката /Хаинбоаз/ на път към Велико Търново и отведени в полицейския участък на Гурково. Йордан Пенев е задържан, първоначално за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Оше в неделя срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл.325 ал.3 вр. с ал.2 от НК, със срок на разследване от 7 дни, казаха още от прокуратурата.

Днес срещу 32-годишният мъж бе повдигнато обвинение за това, че на 13 януари 2019 г., на километър 354 от път I-6, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управление на МПС и се отличава с изключителна дързост /нанесъл удари с брадва по предното панорамно стъкло и предния капак/ на лек автомобил, управляван от П.А.

Предстои Районната прокуратура в Казанлък да прецени и законосъобразната мярка за неотклонение, която да бъде наложена на обвиняемия. От държавното обвинение съобщиха още, от събраните доказателства до момента е видно, че Пенев е лице от активния криминален контингент, досега е осъждан 5 пъти за извършени кражби. Изтърпявал е и наказание "Лишаване от свобода".

От свои източници "24 часа" научи, че нападателят с брадвата е с адресна регистрация в село Орлово, община Котел. Той е от ромски произход. Кметът на селото Наим Пашалов потвърди вчера за регистрацията, но допълни, че от 7 месеца не бил виждал Йордан, който работел в Арлбанаси до Велико Търново като строител. Мъжът не е женен, няма и деца. В Орлово живеел при свяко си. Кметът бил чувал, че човекът е осъждан, но не знаел за какво. Бил известен като любител на алкохола, но специално в Орлово нямал лоши прояви.