Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Казусът с пребития военен откри предизборната кампания за евроизборите. От правна гледна точка не е проблем - средна телесна повреда. Съд, присъда - около 5 години, след три излизат от затвора, но пак останали невежи, без работа, озлобени и готови да излеят гнева си върху следващата жертва. И пак затвор и пак невежество.
Командосът не е бил с униформа, което веднага сваля тежестта на аргумента "бият полицията, военните".

Има ясен казус с конкретен изказ на Каракачанов, и тъй като съзнава, че е сгафил, гледа да потопи този гаф с обща мобилизация на силите /академици да видиш/ и представяне на поведението си като защита на национален интерес и висша проява на българщина.

До тук МВР реагира адекватно, не допуска саморазправа.
Срутването на незаконни постройки посред зима не е особено "мачо" проява, но хората искат "линч" и го получават. Реалити шоу.

То и за това задържането под стража е в интерес на самите обвиняеми.
Но големите проблеми остават - за незаконните постройки, за неуките и невежи роми, за разломите в демография и етноструктури и изтъняващия етнически мир. И като не ги решаваме - викаме "ура", " долу" и прочие лозунги на неуверения български националист. Омраза, там където трябва разбиране, решения и преди тоягата да има морков.
Родината има нужда от истински решения, ако не искаме нацията да бъде с намаляваща българска част и по улиците да няма батални сцени на етническа, а скоро след това и на религиозна база.

Професор депутат се закъхарил, че Кюстендил щял да граничи с албанците, а не вижда опасността албанците да граничат с небългарска България.
И точно за да прикрият своята немощ такива като Карачанов сега ще насърчат нова националистическа вълна, ще яхнат протестите на командосите, ще викнат "караул". За да не питате за паспортите, за това което реално са направили за армията - защото там заплатите не могат да привлекат никой, няма модерни оръжия -- единствените реални пари са отишли за ремонт на руски самолети и техника.
За понижения социален статут на военните.
България. Подменената истина. 2019

*От фейсбук!