Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова Снимка: Десислава Кулелиева
Корнелия Нинова Снимка: Десислава Кулелиева

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви на пресконференция, че заради случая с електронните винетки трябва да бъде понесена политическа отговорност, а не чиновническа. Тя заяви, че оставката на министри е задължителна, предаде БТА.

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов двама ръководители в агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ и един от съветниците на регионалния министър бяха освободени днес от работа. Така те ще понесат отговорност заради недобрата организация при подготовката и въвеждането на електронната винетка, се посочва в прессъобщение на пресслужбата на кабинета, разпространено по-рано днес.

Като член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" ще бъде освободен Веселин Давидов, който отговаря за електронната система за събиране на такси за използване на републиканската пътна мрежа. От постовете си са освободени Антон Антонов, директор на Националното тол управление в АПИ и Радослав Николов, съветник в Политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството.