Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В съзнание ли е Михаел Шумахер, разпознава ли близките си, гледа ли наистина състезанията от Формула 1 в компанията на приятели?

Вече пет години тези въпроси продължават да вълнуват феновете на великия автомобилен пилот. Слуховете и конспирациите са много повече от фактите. Дори версията за самия инцидент със седемкратния световен шампион във Формула 1 на няколко пъти беше променяна.

В началото близки и фенове обвиниха концесионерите на ски пистата в Марибел, които не се били погрижили за нейното обезопасяване. После се че, че екшън камерата върху каската му го е наранила фатално. Пет години по-късно истината за инцидента най-сетне излиза наяве и повече не може да бъде променяна. А според нея Михаел Шумахер сам си е виновен за

цялото това нещастие, което го връхлетя в рамките на няколко секунди

Това е категоричното становище на Стефан Бозон, който на 29 декември 2013 г. ръководи спасителния екип, пратен да помогне на известния скиор. Французинът преди дни се съгласи да говори за случая пред немската агенция "Focus". Думите му съвсем естествено предизвикаха сензация, тъй като до този момент семейството на Шумахер успяваше да наложи пълно медийно затъмнение върху всичко, свързано с фаталния инцидент и последствията от него.

Стефан Бозон твърди, че не е бил притискан от близките на Пилето да си затваря устата. Самият той се кълне, че ще говори само веднъж по темата. Няма и какво повече да каже от това, което разказва пред "Focus". Французинът категорично заявява, че Шумахер и синът му съзнателно са напуснали добре подготвената писта, за да търсят екстремни изживявания встрани от трасето.

"Никой от хората, отговарящи за пистата, не носи вина. Михаел и синът му са били в зона, която не е обезопасена", отсича ръководителят на спасителната мисия през 2013 г.

Тогава по време на скоростно спускане Михаел пада и удря главата си в камък. За зла беда снегът не е достатъчно дебел, за да омекоти удара. Не помага и скъпата каска.

Спасителният екип прави всичко възможно, за да стигне максимално бързо до бедстващия скиор.

"Никога няма да забравя гледката - ранения Шумахер и камъка, в който се беше ударил", споделя Бозон.

В хеликоптера германецът е в съзнание и спасителите му са спокойни, че

всичко ще се размине със сътресение

на мозъка

После обаче състоянието му рязко се влошава и само бързата реакция на парамедиците го спасява от смъртта. Следват две операции, които дават надежда за пълното възстановяване на Михаел. Още докато е в болницата, съпругата му Корина заплашва със съд до дупка всеки, който се е размечтал да изкара лесни пари, снимайки Шумахер на болничното легло. Впоследствие тя наистина съди няколко издания, които си позволиха да тиражират информации за състоянието на съпруга й.

Последната такава е на вестник Daily Mail отпреди двадесетина дни и според нея Шумахер вече не е прикован към леглото. До този момент никой от фамилията на бившия пилот не е отрекъл или потвърдил сензационната новина.