Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветан Цветанов Кадър: Телевизия Европа
Цветан Цветанов Кадър: Телевизия Европа

България се представи изключително успешно по време на председателството на Съвета на ЕС и това личи от оценките на страните-членки и техните лидери. Благодарение на България и на премиера Борисов след 15 години отсъствие Западните Балкани отново са в дневния ред на Европа. Това е много важно, защото днес трети страни правят серия от опити да оказват влияние в региона, а когато Западните Балкани са приоритет за ЕС - това е гаранция за сигурност и по-добра свързаност.

Това коментира в предаването "Темите" по телевизия Европа Цветан Цветанов.

Той подчерта, че за разлика от своите предшественици, които са имали отговорно поведение и са търсели диалог, президентът Румен Радев се държи като политически лидер и непрекъснато атакува българските институции.

Цветанов обясни, че БСП са готови на всичко, за да предизвикат оставка на правителството и посредством служебен кабинет заедно да управляват с президента си Румен Радев, и отбеляза, че агресията в поведението на Корнелия Нинова неизменно дава отражение сред членовете и симпатизантите на нейната партия и така се създава допълнително напрежение и противопоставяне в обществото.

Цветанов коментира също и процедурата по избор на нов тип боен самолет, призивите за програмно правителство, както и предстоящите догодина местни и европейски избори.