Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Турският президент Реджеп Ердоган отговори на критики на израелския премиер Бенямин Нетаняху срещу него и Турция, съобщава "Анадолу".

"Ердоган е гласът на потиснатите, вие сте гласът на преследвачите. Вие сте жесток. Вие сте начело на държавния терор, полицията ви задържа жени и деца, като ги рита и влачи", коментира Ердоган пред турски младежи на среща на Младежка фондация в Турция.

"Евреите в Израел бият хора, които лежат на земята. Всъщност евреите бият не само мъже, но и жени и деца... като мюсюлмани, ние ще се изправим срещу тези хора, ако имат смелост да се справят с нас. Ще им дадем урок", допълва той.

Премиерът Нетаняху обясни на турския президент, че "Ердоган - окупаторът на северен Кипър, чиято армия убива жени и деца в кюрдски села, вътре и извън Турция, не трябва да проповядва на Израел".

В официалния си профил в Туитър, външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу пише: "Окупиращият, който рита хората, лежащи на земята, лесно се обижда: Нетаняху е хладнокръвният убиец на модерните времена, отговорен за убийствата на хиляди невинни палестинци, който бомбардира деца по плажовете. Турция никога няма да спре да разкрива истината".