Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: pixabay
Снимка: pixabay

 Разкритието на възрастен мъж от циганската махала на врачанското с. Враня, че е бил ограбен, доведе до убийството му. Излезлият наскоро от затвора рецидивист Николай Маринов гостувал на 82-годишния Димитър Беров вчера и двамата се почерпили добре.

Тази сутрин дядото установил, че му липсват 1000 лв., които бил скрил сред постелките си. Тъй като нямал други посетители, Димитър веднага се досетил, че крадецът е гостът му, който живеел наблизо. Възрастния човек отишъл да подири сметка от съседа си и да си поиска парите.

Разярен от разправията и обвинението, бившият пандизчия грабнал брадвата и последвал комшията си до дома му. След кратка разправия Николай замахнал с брадвата и с няколко удара го убил. Свидетел на трагедията пък станала жената на дядото, която не успяла да реагира, защото е инвалид и била вързана за количката си от нападателя.

Убиецът за втори път претарашил дома на съседа си днес следобед и задигнал още 3000 лв., скрити под дюшека на бабата. После се опитал да се укрие като напусне селото, но повиканите ченгета го заловили бързо и го задържали в ареста на РУ на полицията в Бяла Слатина. След двучасов разпит обаче той бил пуснат и се прибрал в с. Враняк.