Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Христо Стоичков Снимки: Благой Кирилов
Христо Стоичков Снимки: Благой Кирилов

Легендата на българския футбол Христо Стоичков откри националното си турне, на което ще представи биографията си пред феновете. Стотици почитатели на Камата се наредиха на опашка пред НДК, за да се снимат и да получат автограф от идола си. Всички, които дойдоха да видят Стоичков, имаха шанс да се докоснат и до оригиналната "Златна топка".

“Хората казват, че книгата е хубава. Като снимката на нея. Благодаря на всички хора, които се потрудиха за нея, както и на всички, които си я купиха”, започна Камата.

“Това е истинската “Златна топка”. Моя си е. Това ми е един голям личен спомен”, допълни той.

“Може би гласовете от нашия регион наклониха везните към избора на Лука Модрич тази година. Аз го очаквах. След като той взе и наградата The Вest. Знаех, че или ще е той, или Антоан Гризман. Аз съм радостен, че след 1994 година, след тази “Златна топка”, която докарах на Балканския полуостров, и друг го направи”, допълни той.

“Аз имах щастието да играя със страхотни футболисти, със страхотни треньори и ръководители, които ни учиха на ред и дисциплина. Ако сегашните футболисти не се трудят и не се разграничат от фейсбуци и инстаграми - няма как да се получи.

Когато погледна “Златната топка”, виждам моето име. Чувствам, че съм изпълнил дълга си.

“Ще представя книгата и на турне в чужбина. В Испания, разбира се. В Англия, както и в Чикаго.”

“Ицо Стоичков е на и извън терена. Много хора ме познават само на терена. Малцина ме познават извън него. Не е само “мамата” на стадиона. Може би това ги е подтикнало да си купят книгата”, завърши той.

Камата показа оригиналната "Златна топка" на своите почитатели
Камата показа оригиналната "Златна топка" на своите почитатели