Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Голям пожар гори в старинния великотърновски квартал "Варуша" (Снимки) СНИМКИ: Авторката

Голям пожар унищожи няколко стари къщи във великотърновския квартал "Варуша". Четири пожарни автомобила и десетки огнеборци опитват да овладеят пламъците, преди да се прехвърлят и на съседните долепени една до друга постройки. По първоначални данни жертви и пострадали хора няма, но щетите са огромни.

Сигналът за инцидента, започнал на ул."Поборническа", е подаден около 9 ч. сутринта. Огънят избухнал в дома на пенсионера Райчо, който трупал в малкото жилище огромни количества дърва, за да се топли. "Пърновачално той се опитвал сам да гаси, отдолу аз подлагах легени, защото течеше вода. После започна да думка с някакво дърво, щом отворих вратата, видях въглените и разбрах, че всички горим", разказа пострадалата Величка Станева, която обитава къща на ул. "Колю Гайтанджията". Там са засегнати общо 3 жилища.

На мястото на инцидента са шефът на Регионалната дирекция на пожарната комисар Красимир Кръстев и зам.-кметът на Велико Търново проф.Георги Камарашев. Започна и настаняването на хората, останали без дом в общински жилища. Първите, на които е осигурен подслон, са Величка, дъщеря й и нейната внучка.