Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

САМОЧУВСТВИЕ: Самир Насри (вляво) е готов да накаже “Челси” в лондонското дерби.
САМОЧУВСТВИЕ: Самир Насри (вляво) е готов да накаже “Челси” в лондонското дерби.

 

 

"Челси" печели първото в историята дерби срещу "Арсенал". Двубоят от 9 ноември 1907 г. приключва с домакински успех за "сините" с 2:1."ТИТЛАТА определено е в нашия обсег. Имаме качествени играчи. Вече сме и доста по-зрели.
Ако вземем всичките си мачове по Коледа, ще ни бъде много по-лесно", смята звездата на "Арсенал" Самир Насри. Полузащитникът ще бъде основна фигура в лондонското дерби срещу "Челси".
Понеделнишкият двубой е ключов за двата тима в борбата им за титлата във Висшата лига. "Артилеристите" бяха лидери в класирането преди поражението от новите водачи - "Манчестър Юнайтед". Шампионите "Челси" се намират в страхотна криза и

нямат победа

в първенството от 10 ноември.
"Не виждах как "Манчестър Юнайтед" щяха да спечелят мача си с "Челси", ако срещата не беше отложена - продължава Самир Насри. - "Червените дяволи" имат и отложено гостуване срещу "Блекпул", което няма да е никак лесно."
Полузащитникът се превърна в лидер на своя тим, след като капитанът Сеск Фабрегас продължава да се бори с безкрайните си контузии.

"Опитвам се да се реванширам за всичките усилия и помощ от страна на мениджъра и моите съотборници - споделя тайната на успеха Насри. - Имах проблеми заради провала с екипа на Франция на световното първенство. Всяко зло за добро. Вижда се, че

играта ми потръгна

Иска ми се да бъда още по-полезен в ключовите мачове срещу основните ни съперници за първото място."
Освен лошите резултати "Челси" ще трябва да се пребори с още няколко проблема. Въпросителните около оставането на мениджъра Карло Анчелоти продължават да създават напрежение.

"Ще остана в Лондон поне до 2012 г. - сподели в интервю пред италианския вестник "Кориере дело спорт" наставникът на шампионите. - Нямаме проблеми в съблекалнята. Всички отношения между играчите и ръководството са добри."
Думите на Анчелоти контрастират с поведението на суперзвездата Дидие Дрогба, който има едва пет попадения в първенството от неговия старт. Голмайсторът беше

закован на пейката

заради слабата си форма през последните седмици. Една от причините са страничните ефекти от прекараната малария. "Нуждаем се от него и от формата му, която демонстрира миналия сезон - споделя Анчелоти. - Мина доста време, през което Дидие
не се разписа

Попадението му срещу "Тотнъм" е добър знак. Да се надяваме, че ще го повтори и в дербито с другия лондонски тим "Арсенал"."
Дрогба демонстрира подигравателно отношение към италианския наставник, след като отбеляза гол на "шпорите". Той отпразнува попадението с наперена походка. Медиите на Острова веднага

анализираха

действието като имитация на Анчелоти и неговото отношение към футболистите.
"Не ме интересува какво е искал да покаже - отвърна на спекулациите за разрив между мениджър и футболист Карло Анчелоти. - За мен е важно, че играе добре."

"Сините" имат шанса да спрат серията си от пет двубоя без победа във Висшата лига, защото са с отличен баланс в последните срещи с "Арсенал". Футболистите на "Челси" са спечелили последните пет мача срещу лондонските си съперници.
"Излизаме уплашени в дербитата срещу преките конкуренти - смята капитанът на "Арсенал" Сеск Фабрегас. - Нашите съперници играят със самочувствие, че са ни победили в предишните срещи. Футболът е въпрос на увереност и психика. Дори да правиш правилните неща, започваш да се влияеш, когато хората ти кажат, че работите не се получават.

Загубихме

мача с "Манчестър Юнайтед", защото се страхувахме от поражението за разлика от тях. Това е голямата разлика."

Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер продължава да мисли, че изоставането с две точки от "червените дяволи" и мач повече не е фатално.
"Битката за титлата
продължава
да бъде все така отворена - разсъждава френският мениджър. - Не забравяйте, че вече гостувахме на "Манчестър Сити", "Манчестър Юнайтед", "Ливърпул" и "Челси". Това е огромен плюс. От нас зависи да извлечем точните поуки от предишни кампании."

"Арсенал" е на първо място в своеобразното средно класиране на сезон за всички времена. "Артилеристите" са финиширали средно на 8,5-то място за периода 1900 - 1999 г.

"Челси" печели първото в историята дерби срещу "Арсенал". Двубоят от 9 ноември 1907 г. приключва с домакински успех за "сините" с 2:1.



Снежен ад

Снежният ад на Острова унищожи футболния уикенд в първенствата на Англия и Шотландия.
Обилните натрупвания отложиха седем срещи от Висшата лига, включително и дербито между първите два тима от миналия сезон "Челси" - "Манчестър Юнайтед".
В "Ливърпул" решиха да не рискуват при домакинството на "Фулам", въпреки че настилката на стадион "Анфийлд" беше идеално подготвена. От клуба се аргументираха със заледените улици и лошото състояние на пътищата към съоръжението.
"Сигурността на всички фенове беше поставена под въпрос. Взехме под внимание и мнението на полицията", аргументираха се от "Ливърпул".

Венгер взема японче

Арсен Венгер ще привлече 18-годишния японец Рио Мияичи в клуба.
Азиатецът ще се присъедини към тима през януари. Талантът е впечатлил френския мениджър по време на проби през лятото. "Представи се отлично, а неговите качества привлякоха вниманието на доста топ-отбори - коментира Венгер. - Искам да постигне пълния си потенциал в нашия тим и ще се радвам да му помогна."

Сравниха Шчесни с Шмайхел

Новият титулярен вратар на "Арсенал" Войчех Шчесни беше сравнен с Питър Шмайхел.
20-годишният поляк излезе титуляр в дербито с "Манчестър Юнайтед" и се представи на ниво.
"Има силна личност и присъствие на терена - коментира новия си любимец Арсен Венгер. - Имаше известни проблеми с шутовете, но за мен това е въпрос на нерви. Накара Уейн Рууни да пропусне и нямаше никаква вина за гола. Успя да покаже качества пред 75 хиляди враждебни зрители."

Сър Алекс остава

Сър Алекс Фъргюсън няма намерение да приключва работата си като мениджър на "Манчестър Юнайтед".
69-годишният специалист е начело на "червените дяволи" 24 години.
"Колкото по-стар ставам, толкова повече се замислям за оттегляне - коментира шотландецът. - Осъзнах, че докато съм здрав и в добро физическо състояние, мога да си върша работата. Всички мисли за спиране вече са на заден план."

СНЯГ: “Блекбърн” и “Уест Хям” беше един от малкото мачове, които се играха в Англия през уикенда.
СНЯГ: “Блекбърн” и “Уест Хям” беше един от малкото мачове, които се играха в Англия през уикенда.