Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Яхтата с 11 тона хашиш   СНИМКИ Италианска финансова полиция
Яхтата с 11 тона хашиш СНИМКИ Италианска финансова полиция

Двама български граждани са арестувани с 11 тона хашиш в яхтата им до бреговете на Рагуза, остров Сицилия. Това съобщиха няколко италиански медии, но не дадоха повече подробности за тях. Операцията на финансовата гвардия по задържането на 19-метровия плавателен съд е станала в понеделник през нощта в открито море до бреговете на сицилианския град.

Информацията до италианските власти дошла от испанската полиция. На борда на яхтата с холандски флаг били открити 11 тона хашиш. Те били натоварени на яхтата между 26 и 27 ноември.

Разследването се води от финансовата полиция на Палермо и Рагуза и под координацията на дирекцията на службите за борба с наркотрафика. Те се опитват да достигнат до това, как точно бил осъществен трафикът на дрога в канала на Сицилия. Според в.„Република” обикновено плавателните съдове, пренасящи наркотици, тръгват от Казабланка или от морето между Надор и Оран, градове в Мароко и Алжир, след което пристигат в Тобрук, Либия. Много често дрогата се пласира чрез рибарски съдове, но понякога трафикантите използват и яхти.

През последните години финансовата полиция на Палермо блокира до бреговете на остров Пантелерия седем пратки с дрога. Това стана в рамките на разследване, водено от прокурора на Палермо Маурицио Аниело. Общо 120 тона хашиш на стойност 1,2млрд.евро бяха заловени.

ВИДЕО ОТ ЗАДЪРЖАНЕТО НА ДВАМАТА БЪЛГАРИ ВИЖТЕ ТУК!