Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

78-годишен маниак в САЩ призна, че е извършил 90 убийства за 40 години. "Бог ме изпрати, за да убивам жените на Флорида", казва Самюъл Литъл, известен също като Самюъл Макдауъл.

Той излежава доживотна присъда в Калифорния за три убийства, когато признава пред следователи от Тексас за престъпленията си от десетилетия. Благодарение на това те успяват да приключат замразени от години дела.

Януари 1978 г.

36-годишна майка на четири деца е открита удушена и гола край пътя. Убиецът й наметнал черната рокля върху раменете й. 4 г. по-късно на 800 км от злокобното място - във Флорида, е намерено тялото на Роузи Хил.

Четири дни преди това - през август 1982 г., са видели за последен път 21-годишното момиче да напуска бар с непознат. Тя също е удушена.

На около 1100 км на изток, през януари 1996 г. Мелиса Томас е открита удушена в гробище на църква в Опелусас, Луизиана. Тези три случая са разделени от стотици километри и в продължение на десетилетия довеждат разследващите до задънена улица, коментира www.scmp.com.

Времето стопява спомените на свидетелите. Делата стоят по шкафовете. Близките на жертвите се оплакват публично за неразкритите престъпления. Години наред детективите се опитват да намерят нова информация без резултат, пише www.scmp.com.

Властите научават истината едва тази година, когато

Самюъл Литъл

прави признание

от килията си

в затвора в Тексас, че е извършил... 90 убийства за 40 години в САЩ. Той е бил осъден в Лос Анджелис през септември 2014 г. за убийство на три жени между 1987 и 1989 г. и оттогава е в затвора. Но миналата година неговото ДНК довежда следователите до друго неразкрито убийство от 1994 г. в Одеса, Тексас, когато млада жена на име Денис Кристи Брадърс също е удушена и изхвърлена.

През юли Литъл е обвинен за престъплението и е прехвърлен в Тексас. Според изявление на окръжния прокурор на окръг Ектор, Боби Бланд, тексаският рейнджър Джеймс Холанд успява да постигне добър контакт със серийния убиец и той започва да прави признания.

Литъл твърди, че той е извършил десетките си убийства от 1970 до 2013 г. "Ако всичко това е вярно, той е "може би

най-големият

сериен убиец

в американската история", казва Боби Бланд пред Асошиейтед прес. Маниакът е споделил подробности за две убийства в Хума, Луизиана, които само убиецът би могъл да знае.

Дороти Ричард, 59-годишна, е намерена мъртва през 1982 г., а тялото на Дейзи Макгуайър, 40-годишна, е открито през 1996 г. И двете са удушени. След признанията му следователите тръгват по следите и на други убийства.

Окръжният шериф на Биб заяви, че признанията на Литъл позволяват на следователите да затворят две дела за убийства в Мейкън, Джорджия, едното от 1977 г. и другото от 1982 г., когато тялото на Фредония Смит е намерено в задния двор на къща в Мейкън. Тя също е удушена.

Трупът не е бил идентифициран цели 41 г. Скелетът на жертвата е открит в края на гора. Двама следователи от окръг Биб пътуват до Декатур, Тексас, за да разпитат Литъл и той най-накрая им дава подробна информация. От признанията на Литъл става ясно, че той е свързан с 30 неразкрити престъпления.

Някога е бил снажен мъж, висок 1,90 м, с тегло 90 кг, днес Самюъл Литъл изглежда отчаян от лошото си здраве и е прикован на инвалидна количка, пише www.scmp.com.

Роден в Грузия, отглежда го

баба му в Охайо

16-годишен получава първото си обвинение за незаконно проникване в къща. Между 1957 и 1975 г. е бил арестуван 26 пъти в 11 щата по различни обвинения – от кражби на дребно и измами до изнасилване и тежко нападение срещу полицейски служител. Според него в затвора той се научил да използва големите си ръце и да се боксира с другите затворници.

"Бях победител" – казва с гордост. Със същите големи и силни ръце, свикнали на бокс, той е повалял жертвите си, докато изпаднат в безсъзнание, а след това ги удушавал, пишат следователите. За първи път полицията стига до него, след като през 1976 г. наркоманката от Сейнт Луис Памела Кей Смит звъннала на вратата на случайна къща, за да потърси помощ.

Гола от кръста надолу и с вързани зад гърба й ръце с електрически кабел, жената казала на полицията, че мъж я отвлякъл, душил я, после я биел и я изнасилил, преди да успее да избяга.

Полицията арестувала Литъл в кола, която отговаряла на описанието, дадено от жертвата. "Аз само я набих", казва той пред полицията. След три месеца в затвора е обвинен за опит за изнасилване.

Литъл живее самотно,

без постоянна регистрация

и редовно е арестуван или подозиран за нападения срещу жени. Но винаги успява да се измъкне от правосъдието.

През октомври 1984 г. следователите в Сан Диего стигат до задънена улица при опит да докажат, че е извършил опит за убийство, а Литъл признава единствено за нападение над представителка на нежната половина, осъден е и влиза в затвора.

Лежи зад решетките две години и половина и се премества да живее в Южна Калифорния. Скоро след това в алея на Южен Лос Анджелис откриха мъртва Керъл Алфорд.

Две години по-късно трупът на Одри Нелсън е намерен в кофа за боклук в центъра на града. През 1989 г. тялото на Гуаделупе Аподака е намерено в изоставена сграда. И трите убийства се водят неразкрити до април 2012 г., когато детектив открива връзката между

ДНК доказателства,

открити върху телата,

и тази на Литъл в националната база данни.

Каква присъда получава през 2014 г. четете в печатното издание на "168 часа".