Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Финансовият министър Владислав Горанов СНИМКА: Архив
Финансовият министър Владислав Горанов СНИМКА: Архив

"Декларирал съм ползването на този недвижим имот - с ясно съзнание, че според моите оценки не представлява конфликт на интереси. Твърдо заявявам, че този конкретен имот няма общо с фамилия Домусчиеви, с техния бизнес или с техните собствености. Този апартамент е предоставен през 2012 г. за ползване от близък мой роднина. Кръстник на двете ми деца и на мен. Ще спра до тук - позволете ми да запазя и аз някакво лично пространство". Това заяви в парламента финансовият министър Владислав Горанов във връзка с проверката на имотите му. Снощи в интервюто си в "Шоуто на Слави" главният прокурор каза, че ще назначи проверка за жилището, в което живее министърът.

Горанов обясни, че може чрез проверката да се търси политическа интрига и допълни: "Можех да посоча неверни данни в декларацията, но за мен истината и спазването на закона са били на 1-о място".

Единственото, с което финансовият министър не бил съгласен, са твърденията, че домът му е предоставен от бизнесмен. "Държа да заявя, че повод за проверката и информацията, която изтече в публичното пространство, е моята декларация. Тоест, аз лично през април съм декларирал факти и обстоятелства, които могат да бъдат проверени", акцентира той.

Министърът допълни, че главният прокурор е наложил проверка в резултат на журналистическо разследване. Той посочи, че ако проверката го изиска - ще представи цялата нужна информация.