Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Красимир Каракачанов. Снимка Архив
Красимир Каракачанов. Снимка Архив

"Ако възникне хипотезата, че трябва да увеличим цената, означава да стартираме процедурата отново, защото парламентът е гласувал милиард и половина без ДДС за авиацията. Така бихме загубили една година". Това заяви министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов пред журналисти в парламента за процедурата за закупуването на нови изтребители.

"Няма защо да се притеснявам от натиск отвън. Всеки си рекламира собствената продукция. За мен е важно дали накрая те ще дадат цени, които отговарят на това, което ние можем да изразходваме като бюджет и най-вече дали отговарят на това да пазят въздушното пространство на България", коментира Каракачанов на въпрос дали се притеснява от натиск отвън, след като в сряда американският посланик Ерик Рубин представи американските Ф-16 пред него и ги похвали като най-добрите. Според Каракачанов възможността цената за изтребителите да се вдигне за сметка на една от страните купувачи не стои, защото така другите ще обжалват поръчката.

"Нинова не е следена. В селата, в които беше имаше патрули, за да не се изнася заразеният добитък. Тя обаче си позволи да излъже. Каза го, а след това отрече - че там се избиват нарочно животни, за да могат хората да се принудят да се изселят. Точните ѝ думи бяха - Нали четете, че нощно време кацат самолети с имигранти. Аз тогава повиках проверка от ДАНС, макар че на мен ми е ясно, че не просто няма как да кацне, а няма как да излети нито един самолет, на което и да е военно или бивше военно летище, без аз да знам. Въпреки това имаше проверка. Такива самолети никога не са кацали. Пътнически самолет много трудно ще кацне на изоставено военно летище - кой ги направлява изобщо нощно време, къде е кулата, кой им разрешава. Няма как да се я следвали полицаи. Те бяха там. На практика тя ги е следвала", коментира вицепремиерът изказването на червената лидерка вчера, че при срещата ѝ с хора в селата в Ямболско са я пресрещнали полицаи и са присъствали на срещите ѝ.