Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Системата ни убива! - Този слоган аз го измислих, аз го създадох на фланелката, аз го създадох за протеста на 18-ти април с една единствена цел: 6-ти протест и никой не ни чува, а дано сега чуе."

Това пише във фейсбук Ина Маринова. Ето как продължава нейният пост:

"Самата идея фланелка с надпис пък е на Anelia Dimova , но слогана е мой и като създател на този "феномен" днес заявявам съвсем отговорно : Това, че сме създали слоган за протест, че сме създали запомнящи се думи , не значи , че наистина системата ни убива. Да убива, заради хилядите липсващи отговорности, ангажираност, законотворчество и всичко нужно за едно модерно европейско общество, за каквото управляващите ни претендират, че творят.

Системата обаче не ни убива в истинския смисъл на словосъчетанието и ако някои майки на площадО ще мрът тая зима от глад и мизерия /цитирам една/, то мен и над 90% от майките като мен заявяват, че Системата няма да ни убие. А няма, защото нито сме гладни, нито мизерни, напротив умни сме, знаем за какво се борим и знаем какво е нужно за истинска реформа на системата. А пък системата сама по себе си няма как да убие, ако ясно осъзнаваме, че имаме капацитета и възможностите да го направим.

Естествено, въпреки обвиненията в това, че имам високо его , че съм такава или онакава, тук и сега заявявам, че без хората отбелязани тук, с его и без его все си си обикновен голтак. Аз зная какво мога, зная и какво не мога без тези хора, така че борбата продължава . Е, редукцията е неизбежна, но пък нови и достойни хора , вследствие на случилите се грозни интриги , много и все доста по-ценни и нахъсани. Ми, това е, да започнем от начало , взели поуки от грешките и една идея по-смирени."