Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Оставката на Валери Симеонов не е съгласувана с мен. Очаквам от членовете на коалиционния съвет - Борисов, Цветанов, Каракачанов, а и самия Симеонов, да ми кажат: Абе, Волене, беше прав, извинявай, че не те послушахме преди месец. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров на извънреден брифинг в кабинета си в централата на партията. И напомни, че тогава е казал, че след огромната гавра на Симеонов с майките единственият цивилизован начин е подаването на оставка.

Сега оставката е закъсняла на фона на протестите, смята той. Защо трябваше да мине месец, да се надигне тази вълна от протести, да се повтори старата българска приказка за жълтицата, тоягата и солта, за да се стигне пак до тази оставка. Която вече е закъсняла и на фона на това натрупано възмущение от стоенето на инат във властта не знам дали щетите са поправими.

Нашите отношения са най-осветляваните коалиционни отношения на фона на политическата ни реалност, обясни Сидеров. Още преди година казах, че не сме във властта за лифтове, дискотеки, сергии, а за доходи, стандарт на живот, безработица, за което са и хората на улицата днес, каза той. 

Нямам гъдел да нападам Симеонов и да се занимавам личностно с него. Аз размахах пръст, защото знам, че стоенето във властта носи негативи. Ако не направиш нещо съществено, губиш по точки и падаш, обясни лидерът на "Атака".

Ако бяха ме слушали, нещата щяха да са много по-добре и щеше да има повече стабилност и разбиране у хората. Сега не знам това недоволство, което набира сила, докъде може да отиде, нито какво може да направи правителството, за да го компенсира, каза той. И разказа, че в понеделник е поискал от партньорите си да се махне данъкът върху старите коли, но това не било прието, затова той не слязъл пред медиите.

Не съм този, който като влезе в един отбор, ще го издъни и предаде, не виждам какво затруднение има да работя Симеонов, аз съм си аз, коментира още Сидеров.

Той допусна възможност да се повдигне въпросът за нов председател на групата на патриотите, тъй като от НФСБ отдавна му искат оставката.

Сидеров щял да предложи поста на Симеонов в правителството да се заеме от непартиен човек, по-скоро технократ и специалист. И не е нужно да е от една от трите партии, обясни той. Но допълни, че напоследък предложенията му не се приемат от партньорите.

Защо трябва да има втори вицепремиер от патриотите, да е без портфейл, нищо няма да се провали и да се срине, попита лидерът на "Атака".

Имаше непоследователност в ръководството на ГЕРБ за оставката, коментира още Сидеров.