Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

24-годишният играч Даниел отиде на рожден ден на щерката, снима се със спящата майка и получи нож във врата от бащата

Даниел беше от играчите, които се славеха със своето чувство за хумор. Мозъкът му заработваше на бързи обороти, когато имаше нужда да се разведри обстановката в съблекалнята. Я ще скрие панталоните на съотборник, я ще се обади с преправен глас на друг, че го търсят от "Барселона".

Голям смях падаше, но понякога шегичките му излизаха извън рамките на благоприличието. И точно една такава неприлична закачка се оказа последната в живота на Даниел Корея де Фрейтас, който по стадионите беше известен просто като Даниел.

24-годишният футболист беше открит нарязан на парчета в крайпътни храсти, а жестоката му екзекуция разпали въображението на бразилските медии. В цялата страна се питаха кой може да е бил толкова гневен на Даниел, че почти да му отреже главата и да отстрани гениталиите от безжизненото му тяло. Съвсем естествено се появиха слухове за наказателната акция на сатанинска секта.

Другата логична версия се опита да свърже играча на гранда "Сао Паулу" с престъпна организация, която решава да даде добър пример на своите служители какво се случва с хората, които не изпълняват нарежданията.

Слуховете се роят, а бразилската полиция работи на максимални обороти, притисната от общественото внимание по случая. Ченгетата стигат до истината и тя няма нищо общо със сатанистите или наркопласьорите. В дъното на всичко стои неутолимото желание на Де Фрейтас да се шегува с всичко и всички. За негово нещастие той взима на подбив неподходящите хора, а уж невинната му закачка прераства в смразяващ филм на ужасите с тъжен край.

Считаният за голям футболен талант Даниел прави фатална грешка, приемайки поканата на 18-годишна красавица да уважи партито по случай рождения й ден. Преди това играчът заедно с приятели отива да се повесели в нощен бар, където обръщат по няколко чашки. Добре наквасен и развеселен, Даниел в един момент се озовава на рождения ден, който също е в разгара си. Ориентирайки се бързо в обстановката, в главата му се заформя поредната груба шегичка, с която да развесели приятелчетата.

Популярният футболист пуска в мобилното приложение WhatsApp съобщението: "Ще изпапкам майката на рожденичката... а бащата също е тук". За да е още по-смешно, Даниел прилага и снимков материал. Селфито му е направено от легло, което е приютило и спяща жена. Интернет закачката съвсем естествено предизвиква одобрението на аверчетата, но коства живота на вечния шегаджия.

Истинската касапница започва малко след публикуването на снимките. В този момент разследващите все още опитват да сглобят точната картинка на престъплението, но основните факти в общи линии са изяснени. На купона Даниел наистина се оказва в едно легло с майката на рожденицата. Не е ясно дали е правил секс с нея, но поне от снимките изглежда, че е легнал при спящата жена и е започнал да се щрака с мобилния телефон. И в този момент явно е спипан от разярения съпруг и баща.

Ревнивият домакин грабва ножа и започва да кълца популярния играч, без да се осведоми преди това какво точно прави в брачното му ложе. След като убива своята жертва, касапинът започва да реже главата и други части на тялото. Когато е утолил жаждата си за кръв, ревнивият баща и съпруг натоварва тялото на автомобила си и го откарва в покрайнините на града, за да го изхвърли като ненужен багаж. В миговете на умопомрачение 28-годишният Едсон Бритес Жуниор допуска много грешки и сам се бута в ръцете на полицията. А след това опитва да се измъкне от лапите на закона със зле скалъпени оправдания.

Бизнесменът кърши ръце и твърди, че е чул жена си да крещи и когато разбил вратата на спалнята, заварил футболиста да се опитва да изнасили жена му.

Това го принудило да се намеси и започнал да бие натрапника, а след това и да го кълца с нож.

"Беше жив, когато го изоставих на пътя. Постъпих така, както би постъпил всеки нормален мъж. Спасих честта на съпругата си. Не знам какво се е случило после с този човек, но ви се кълна, че не съм убиец", опитва да се измъкне Жуниор. Тези дни мина и последната инстанция, която постанови той да остане в ареста за постоянно. Съвсем скоро го очаква процес, а доказателствата не са в негова полза. Голямо премеждие очаква съпругата и дъщерята на предполагаемия убиец. В първите дни след убийството двете правят всичко възможно да скалъпят някакво алиби за Едсон Жуниор и сега са обвинени в лъжесвидетелстване.

Междувременно бразилските медии не спират да пускат сърцераздирателни материали за играча, който мечтаеше да играе футбол на високо ниво в Европа. Приятелите му също продължават да се вайкат, че един прекрасен човек е бил убит по толкова жесток начин. Даниел сигурно е бил добро момче, което обаче прекали фатално с шегичките.