Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветан Цветанов Кадър: БНТ
Цветан Цветанов Кадър: БНТ

Това не е нормално за изказване на обединителя на нацията. Аз мога да кажа, че демокрацията не е в опасност - тя е в опасност, когато имаме служебен кабинет, когато еднолично се управлява от президента на страната, когато се води политика на тъмно. Ние имаме стабилно правителство, имаме най-ниската безработица от последните 12 години, отличното председателство, което направихме, това, което получаваме като доверие от Европа, това дразни президента Радев. Той няма как да го преглъща това, защото е президентът на БСП, коментира по БНТ Цветан Цветанов острата реч на президента по повод 10 ноември.

Това е единственият президент, който не е идвал в парламента да направи обръщение. Той не може да излезе от тази сянка, знае, че беше номиниран и подкрепен от БСП, допълни Цветанов.

"Страната ни с всеки изминал ден става все по-хубава. Тук е едно от най-хубавите места за живеене в ЕС, дори в Европа. Опозицията постоянно търси конфронтация, там няма диалог, БСП не са единни", каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

"В този документ се постигна съгласие, защото няма правна обвързаност към държавите, които подкрепят този пакт - това означава, че всяка държава ще може да взима своето решение. Какво й е отношението на г-жа Нинова към евродепутатите от БСП, които подкрепиха пакта?", попита Цветанов относно Пакта за миграцията към ООН. 

"Трябва да съдим хората по действията, Валери Симеонов се извини, премиерът също го направи. Аз мога да кажа, че Симеонов през цялото време винаги е отстоявал да водим политики, които да стигат до хората. Той има близък човек, за когото се грижи, но никога не го е казвал", коментира Цветанов ситуацията с Валери Симеонов и продължаващите протести на майките на деца с увреждания. 

"Искам да попитам каква е позицията на президента Радев и г-жа Нинова, те са едно цяло, каква е позицията за Русия, за Украйна, защото Европейската народна партия призова да им се помогне", каза още Цветанов във връзка с ЕНП.