Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжният съд в Пазарджик осъди на 3г. лишаване от свобода Илиян Найденов от местното село Ветрен дол за рекет, извършен с двама съучастници - Христо Христосков и Андрей Атанасов, които получиха наказания от по 2.5 години затвор.

Тримата бяха признати за виновни, защото изнудвали със заплахи за побой и убийство новия собственик на земя, която Найденов ползвал като земеделски производител, за да го принудят да се откаже от имота си. Тримата солидарно трябва да платят и 10 хиляди лева неимуществени вреди на изнудвания. Илиян Найденов е подсъдим и по дело за убийството на 44-годишния баща на 4 деца Йордан Асенов - Гочето в село Братаница.

В съучастие с Васил Спасов и Георги Николов тримата пребиват Гочето, защото събирал необрана царевица от нива, след което го изхвърлят в напоителен канал. Окръжният съд в Пазарджик осъди Спасов и Николов на 16г. затвор, а Найденов на 15 години. Апелативния съд в Пловдив обаче намали наказанието на земеделеца на 12г. лишаване от свобода. Делото обаче беше върнато от върховния съд за ново разглеждане в Пловдив, поради което все още няма произнесени окончателни присъди за убийството.