Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Готвенето е една от страстите на банкера. Тук той приготвя кралски скариди за екипа на в. 24 часа".
Готвенето е една от страстите на банкера. Тук той приготвя кралски скариди за екипа на в. 24 часа".

18 години без прекъсване води УниКредит Булбанк, остава в надзора

“Вашия занаят има така наречената криза на растежа. Например някой, който е бил успешен в управлението на един гараж, не е непременно успешен, когато трябва да ръководи 20 гаража. Така че дали един успешен бизнес ще остане такъв, след като се разшири и увеличи капитала си, е въпрос за милион долара.”

Думите са на един от най-успешните банкери у нас - Левон Хампарцумян. Той доказа, че може да бъде успешен и когато ръководи “гараж” и когато “гаражите” станат повече.

18 години, без прекъсване, Хампарцумян на върха на УниКредит Булбанк - банка с над 1 милион клиенти, активи за близо 20 млрд. лв., която управлява депозити за 15 млрд. лв. и кредити от 12 млрд. лв. в България.

А като част от могъщата италианска финансова група УниКредит управлява финансите на 26 милиона клиенти от Западна, Централна и Източна Европа на 14 пазара.

Сигурно не са много изненаданите от новината, че от май догодина той ще отстъпи поста си на наследник от екипа на банката, заради изтекъл мандат. Няма изненада и че Хампарцумян остава в надзора на трезора.

“Левон е доказан визионер в българския банков сектор”, е лаконичната оценка на Карло Вивалди, директор на УниКредит за Централна и Източна Европа, която обяснява запазването му в екипа.

Всепризнат авторитет. Винаги усмихнат, комуникативен, с неподражаемо чувство за хумор. Лидер. Не губи самообладание в трудни ситуации. Винаги намира решение.

С респект към

правилата и

към клиентите,

казват за колегата си банкери и финансисти. И добавят, че с каквото и да се захване, успява. Кариерата на Хампарцумян доказва оценката. Той е бил почетен консул на Канада у нас, работил е в местните представителства на най-големите одиторски компании в света, беше зам.министър на икономиката и шеф на агенцията за приватизация. И то не кога да е, а в трудните години на прехода, през 90-те.

Топбанкерът е щастливо женен за красавицата Мариана. Живеят в Павлово. Левон е запален любител градинар и майстор готвач. Все се кани да

напише книга

за “интуитивното

готвене”,

при което никога не се знае какво ще излезе, но винаги е вкусно. Страст му е и фотографията. Доволен е, че дъщеря му Румяна пое по банкерското поприще, след като се дипломира с отличие в Канада. И че се върна в България.

“Рецесия е, когато комшията си загуби работата, депресия е, когато и ти си изгубиш работата, а възстановяването ще дойде, когато Джими Картър си загуби работата.” С тези думи на Роналд Рейгън Левон често илюстрира циклите в икономиката. Приятелите му са сигурни, че за него няма да има нито рецесия, нито депресия. Поне не скоро.

Охраната на МС претърсва Хампарцумян на влизане в сградата.
Охраната на МС претърсва Хампарцумян на влизане в сградата.
Със съпругата Мариана и любимото коли.
Със съпругата Мариана и любимото коли.
Левон Хампарцумян умее да увлича аудиторията с изказванията си.
Левон Хампарцумян умее да увлича аудиторията с изказванията си.