Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Четирима от петимата трафиканти, подсъдими по делото за катастрофата на магистрала " Тракия", при която загинаха 9 мигранти и 16-годишния шофьор на микробуса, който ги превозваше, са съгласни на споразумение с прокуратурата. Това стана ясно по време на разпоредителното заседание в районния съд в Пазарджик.

Подсъдимите Николай Спасов, Апостол Кечев, Марио Йорданов и Йордан Найденов са съгласни да се признаят за виновни и да изтърпят ефективно наказание лишаване от свобода. Присъдите, които се обсъждат са от порядъка на 1г. затвор. Единствено петият обвиняем, афганистанеца Фарук Уафа, който се смята за организатор на канал за трафик на мигранти от Турция през България, не се признава за виновен и отказва споразумение. Поради това делото срещу Уафа ще продължи по общия ред през декември, а срещу останалите четирима ще се образуват нови дела, които ще се разглеждат при условията на съкратеното съдебно следствие.

На 4 юни, м.г., микробус управляван от непълнолетно момче от София, катастрофира на 98 км. на магистралата, в близост до Пазарджик. 10 от пътуващите в буса-ковчег загинаха, а четирима мигранти оцеляха.