Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“За мотива да убие, Викторио обяснил, че се чувствал пренебрегнат във връзката им, че отношенията им охладнели, че тя вече не се обръщала към него с мили думи."

Отеква ли тази невероятна самопогълнатост в съзнанието ни? Разбираме ли за какво става дума - човек, който е искал не жена, а робот, който изпълнява роля, контролирана до най-малките подробности - думите, думите й е искал да са ТОЧНО по сценарий, както на него му харесва.

И ако не е неговият сценарий - смърт! Жената, която той иска да има, няма право да съществува отделно, няма право на независима мисъл, движение, дъх!

И после идва всичко останало - как следи коментарите й в социалните медии, как тя се страхува изобщо да каже нещо по партита и събирания, за да не го разяри, да не активира болезнената му ревност, болезнения му страх, че е такова нищожество, че всеки миг Дарина ще си намери по-добър мъж.

Да, Дарина е щяла да си намери по-добър мъж. Работела е, щяла е скоро да се дипломира, щяла е да успее. Да бъде независима. Това е било НЕПОНОСИМО за Викторио. Както е непоносимо за който и да е домашен насилник - добре известно е в криминологията, че успехът на една жена ПОБЪРКВА недостойния, инфантилен мъж, кара го да се чувства излишен. Всички ужасни подробности от връзката им са като по учебник. Хиляди жени живеят така. И не знаят кой ден ще им е последен.

Това е домашното насилие като феномен. Цялото, с всичките му зловещи тактики за сплашване и подчинение, с болна нужда от внимание и его-хрантутене, с всичката страшна емоционална сакатост. С жестоката му развръзка.

Викторио (заменете с произволно друго име на битов насилник) се страхува от конкуренция, защото знае, че ще загуби от което и да е нормално човешко същество. Той иска жената да е НЕГОВА, да зависи във всичко от него. Само така може да я задържи - като я стиска в юмрук.

Но Дарина се е разделила с Викторио. Баща й е идвал да я пази от него нощем. Живеела е в страх и под ключ. Но е щяла да се справи. Щяла е да намери нов, по-добър партньор. Викторио е знаел, че това е просто въпрос на време.

И е решил, че не може да й позволи да победи. Решил е буквално да ѝ покаже, че животът без него е невъзможен. Като й го отнеме.

*От фейсбук!