Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Някой прокле наставника Лопетеги и той буквално съсипа кариерата си в рамките на 1 година.

Невиждана по размерите си криза тресе най-успелия футболен клуб в света “Реал” (Мадрид). Кралският клуб в момента изглежда като скромно тимче от средата на класирането, чиято единствена цел е да се задържи в елита.

Дори сухата статистика крещи, че в Мадрид има страхотни проблеми. “Белият балет” загуби последните си три мача и има само един успех в последните 6 шампионатни срещи. Феновете се хващат за сърцето всеки път, когато видят класирането - там “Реал” се е наместил удобно на 9-о място и е толкова далеч от върха, колкото и от изпадащите. Целият този ужас получи своята черешка с унизителната загуба 1:5 от “Барселона” в Ел Класико.

Жестокото пропадане разтърси клуба, както земетресенията тресат гръцката земя. Тълпата се запаси с катран и перушина и се юрна да търси виновниците, които да операт пешкира. Съвсем нормално първият нарочен беше треньорът Хулен Лопетеги.

Някой сякаш прокле треньора и на него му се струпаха много професионални неприятности това лято. Първо беше грандиозният скандал в дните преди началото на световното. По това време Лопетеги все още се водеше национален селекционер на Испания. Само се разбра, че е подписал с “Реал”, без да уведоми ръководството на испанската футболна федерация. Уволниха го едва ли не няколко часа преди първия мач на “Ла Фурия”.

Още с пристигането си на “Сантяго Бернабеу” той стъпи накриво, губейки финала за Суперкупата на Европа от градския съперник “Атлетико” (Мадрид). Нататък не му стана по-леко и треньорът си тръгва от мадридския гранд с унищожителната статистика от 4 победи, 4 загуби и две равенства в шампионата. В Шампионската лига също усети вкуса на поражението след издънката срещу ЦСКА (Москва). Най-болезнен и скандален, разбира се, беше разгромът от “Барселона”, след който Лопетеги просто нямаше как да остане повече в отбора.

За жалост на милионите фенове на “Реал” (М) по целия свят уволнението на треньора едва ли ще издуха буреносните облаци, надвиснали над клуба. Другият голям проблем е напрежението между феновете и капитана Серхио Рамос. Кой ли можеше да предположи, че ултрасите ще скочат точно на футболиста, който е символът на всичко това, което представлява испанският гранд.

Рамос е силен, самоуверен, успешен, непоклатим

Или поне такъв беше допреди световното първенство, където явно трябваше да преглътне много горчилка. След това формата му спадна рязко и той е бледо копие на себе си, позволявайки на противниковите нападатели да разкъсват “бялата” защита. Претенциозните запалянковци сякаш само това чакаха и се нахвърлиха на своя доскорошен любимец. Напрежението в клуба - с нож да го режеш.

Въпросът е кой ще се наеме да вади горещите картофи от силния огън на “Бернабеу”. Босовете под сурдинка разправяха на приятелските медии, че ще вземат италианеца Антонио Конте, но той не се е навил да участва в тази опасна авантюра. В крайна сметка беше избран треньорът на резервите Сантяго Солари. Последният се опита да си вдъхне увереност с изявленията, че това е велик шанс за него и ще даде всичко от себе си. Никак не е изключен вариантът неговият престой на треньорския пост още повече да задълбочи кризата в “Реал”.

Търси се качествен и авторитетен треньор, който да натисне играчите и да ги накара отново да повярват в собствените си възможности. Ако се сещате за такъв, звъннете незабавно на клубния бос Флорентино Перес.