Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

НОВА СЕРИЯ: Питър Сатклиф пише поредната си серия сърцераздирателни писма от затвора.
НОВА СЕРИЯ: Питър Сатклиф пише поредната си серия сърцераздирателни писма от затвора.

 

 

Йоркширският изкормвач Питър Сътклиф пише странни писма от килията си. Те показват изтънчената му душевност и ексцентричния му вътрешен свят. Един от най-зловещите убийци на Острова, който е в строго охраняван затвор вече 30 години, е пратил на една от приятелките си Тутс трогателни откровения. Маниакът разкрива в тях любовта си към английската певица Черил Кол. Той твърди, че харесва руси тв звезди и мрази сапунената опера "Иист ендърс". "Аз съм честен и богобоязлив човек", казва още за себе си Питър Сътклиф.
Писмата на Йоркширския изкормвач, публикувани във в."Нюз ъв дъ уърлд", са пращани
от август до октомври


тази година от строгоохранявания затвор "Бродмур" до приятелката на маниака Тутс. Те са коригирани собственоръчно от затворника с допълнителни бележки и поправки. В едно от тях изнасилвачът, арестуван заради убийството на 13 жени, се разкрива като любящ почитател на певицата и топмодел Черил Кол.
"Черил Кол е истински талант - казва Сътклиф и допълва: Също така харесвам акцента на Джорги. ...Бих се радвал да си говоря с теб, котенце..."
В друго свое писмо Питър Сатклиф разкрива, че харесва английската тв звезда Кори. "Допада ми начинът, по който тя гледа на себе си." Убиецът пояснява, че си пада по тв звездите Емералд и Кори, но не и по сапунената опера "Ейст Ендеръс". Бившият шофьор на камион не показва никакво притеснение и разкаяние за извършените си деяния и с гордост разказва, че получава по

30 писма от жени на седмица

Така се запознава и с Тутс. 
"Идваше ми да се смея, когато ми казваше, че би искала да съм човек, който се интересува от бира, секс и футбол. Много бих искал да съм този обикновен човек, но не съм - казва маниакът. И допълва:- Аз съм честен и се боя от Бог. Изучавал съм Библията всяка седмица с приятели от 22-годишната си възраст. Тренирам в гимнастически салон три пъти в седмицата, тъй като имам диабет и трябва да правя редовно физически упражнения и да пазя диета."
 През 1984 г. болницата към затвора постави на Питър Сътклиф диагноза "шизофрения". Това обяснява раздвоението на маниака, който се лута между Бог и дявола. Нежната част от душата му личи и в страстта му към живописта и музиката.
"Правил съм много картини с маслени бои през годините, но днес не мога да намеря вдъхновение и време. Пишех поезия от време на време и имах неща, които бяха публикувани в "Бардмор хроникъл". Убиецът допълва също, че много обича музиката и че "една банда му напомня много за бившата му съпруга Соня."
"Мой добър приятел ми прати DVD и CD на любимата ми група "Роял шоу банд", която започна да свири  през 50-те години. Музиката й ме връща към моите много добри спомени от златните ни дни със Соня през 60-те години. Допада ми също и музиката на Кейти Мелуа (известната британска певица от грузински произход, б.а.)", допълва маниакът.
Писмата на най-зловещия престъпник в Англия са пълни и с битови подробности за живота в затвора. Той разказва, че любимата му вечеря е

палачинка със зеленчуци

пържен ориз с яйца, зелен фасул, крокети за чай и йогурт с горски плодове. Пред приятелката си Тутс той споделя и надеждата да получи по-добра килия.
Британските вестници публикуват за втори път писма на Йоркширския изкормвач. Преди няколко години в. "Сън" пусна 100 негови любовни писма до жена на име Сандра. В тях маниакът я молеше да му разреши да я напляска и да свири с тялото й в леглото, облечен в копринена риза. 
"Хей, ще напляскам задника ти, защото си непослушно момиче. И ще ти дам един голям и най-добрият... Прегръдка, за която ти си мечтала милиард години." В друго писмо той твърдеше:"Харесахме се, имаме нужда един от друг. Може да ме закачаш по всяко време". И в тези писма имаше много романтика и поезия. "Бих искал да те гушна. Искам да свиря на теб като на "Страдивариус" и да творя чудесна музика. Не мога да свиря на цигулка, но знам достатъчно за раждането на всички видове музика, така че ти ще се чувстваш добре." След което допълва: "Ти си толкова мила - като вятъра, и толкова съвършена - като звезда."

Краде пръстени на покойници и обича проститутки

Йоркширският удушвач е заловен през 1981 г. Той започва черната си серия през юли 1975 г., след което убива още 12 жени и изнасилва седем. Причина за душевното му разстройство му е тъжен спомен от детството - любовната история на майка му с полицай. Психолози смятат, че започва да убива и, за да преодолее чувството, че е неудачник. Питър напуска училище на петнайсет години и първоначално започва да работи във фабриката на баща си, но я напуска и впоследствие постоянно сменя работата си. 20-годишен той става гробар. По това време се запознава със съпругата си Соня Журма, дъщеря на чехословашки имигранти. Те се оженват осем години по-късно, след като през 1974 г. Питър си намира постоянна работа като нощна смяна в "Британия Уъркс". Негов колега от онова време твърди, че го видял да краде пръстени от покойниците и да си играе със скелетите. Тогава бъдещият маниак започва да изпитва влечение към проститутките и да води двойствен живот в семейството си. Съпругата му не може да роди дете и това още повече го разочарова от живота. Малко след това Питър Сътклиф предприема първото си нападение срещу Анна Рогулски. Жертвата е разведена и живее с приятеля си. Тя се скарва с него и тръгва сама в злополучната нощ. Питър Сътклиф е поваля с жесток удар с чук по главата в гръб. Изнасилва я и после я убива с нож, като разрязва стомаха й. След това маниакът се прибира при съпругата си. Анна оцелява по чудо. Маниакът тръгва да търси следващите си жертви.