Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

- Най-младата жертва на Бандата на ухажорите е на 11 години. Пострадала подпалва дома си

Властите във Великобритания вкараха в затвора 20 мъже, изнасилили 15 малолетни момичета. Групата, известна с името Бандата на ухажорите, е действала по особено жесток начин с девойките.

Мъжете са от пакистански произход, но с британско гражданство. Живеели в град Хъдърсфийлд. Някои от насилниците били известни в квартала си и носели прякори като Дракула, Сестрата и Зверчето.

Те избирали

жертвите си случайно,

завързвали приятелски разговор, след което ги опиянявали с алокохол или наркотици. Момичетата не са били в състояние да повикат помощ или да се противопоставят.

Жертвите са изнасилвани по време на партита, в автомобили и в заведения за бързо хранене. Някои от момичетата били откарвани извън града късно през нощта, като извършителите ги заплашвали, че ще ги изоставят там, ако не изпълняват желанията им. Най-малката жертва на групировката е била на 11 години.

Мъжете от "Бандата на ухажорите" били крайно агресивни към момичетата. Те се подигравали с телата им, а много пъти едно момиче е изнасилвано почти от цялата група. Често принуждавали други тийнейджърки да гледат. Много от близките на изнасилвачите знаели, че тормозят момичета, но не са подали сигнал. Част от мъжете имали семейства и по няколко деца.

Момичетата от своя страна се затваряли в себе си след блудството и често не споделяли станалото с никого. Те били заплашвани от мъжете, че ако разкажат за случилото се, ще бъдат повторно изнасилени и дори убити. Според съда една от жертвите дори подпалила дома си, за да накара семейството си да се премести от района на бандата.

В един момент тя

разказала

за случилото се

на близките си

и те подали сигнал до полицията. Според документите по делото голяма част от жертвите са изпадали в депресия след блудството и обмисляли самоубийство.

Свидетелските разкази по слуачая са особено шокиращи, а част от момичетата са категорични, че не са могли да се измъкнат от лапите на престъпниците. Тези, които са се престрашавали да разкажат на близките си за блудството, са живеели в страх, след като след подадения сигнал насилниците били на свобода години наред.

Престъпленията са извършвани в рамките на седем години - между 2004 и 2011 година. Разследването по случая обаче започва чак през 2013 г., защото голяма част от жертвите са мълчали от страх през годините. Мъжете, са признати за виновни за над 120 различни престъпления. Възможно е някои от мъжете да бъдат депортирани в Пакистан. Те ще получат различни присъди -

от 5 години

до доживотен затвор

Лидерът на групата получава най-тежкото наказание. Той ще трябва да излежи поне 18 години от доживотната си присъда, след което ще може да поиска предсрочно освобождаване. Амир Син Дхаливал е на 35 години, семеен и баща на две деца. Мъжете все още не са дали обяснение каква е била причината да извършва жестоките деяния.

"Разследването по този случай беше изключително сложно, като екипите работеха почти денонощно в продължение на 5 години, за да са сигурни, че всичко ще бъде проверено", разкрива в свое интервю детектив Иън Мътършоу, който е водил разследването.

Колко жени средно стават жертви на сексуално насилие в Англия всеки ден, четете в печатното издание на "168 часа".

Четете още:

Екзекутираха девет души за групово изнасилване

Осъдиха 4-има от българските тийнейджъри на затвор за изнасилването на 13-годишна в Германия