Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдбоносни избори в САЩ, Тръмп връща мъжа и жената

След 2 седмици в САЩ консерватизмът ще влезе в смъртна схватка с джендъризма, мултикултурализма и другите нови играчки на бившите леви партии. Горе-долу така са позиционирани републиканци и демократи в навечерието на междинните избори за двете камари на парламента, които ще се състоят след 2 седмици.

Засега изглежда, че

консерватизмът

ще спечели

по точки

Републиканците вероятно ще загубят мнозинството си в долната камара, но ще увеличат преднината си в Сената. Само преди 2 седмици барометрите предсказваха мощна “синя вълна”, но нещо се обърна и сега републиканците (червените) настигат демократите.

Точката на пречупването бе битката за новия член на Върховния съд Брет Кавано, в която екстремният феминизъм го прекали и се изложи. Демократите в никакъв случай не искаха да допуснат републикански върховен съдия и минаха границите на приличието.

В последния момент те извадиха скрит коз – професорката по психология Кристин Блейзи Форд. По време на терапевтичен сеанс тя си припомнила, че на едно младежко парти преди 36 години Брет Кавано я тръшнал на един креват и грубо я опипвал с намерение да я изнасили, но не успял. Тогава тя била на 15, а той – на 17 г. Уви, това не се потвърди от никого.

Освен това демократите извадиха още 2 ужким озлочестени от Кавано жени,

организираха демонстрации, крясъци и тълпи

в Капитолия (сградата на американския Конгрес) и така нататък, и така нататък. В резултат задрямалият консервативен избирател се възмути и изправи снага. Само преди месец разликата в ентусиазма между демократи и републиканци бе 11 пункта, но сега е само 4 пункта и продължава да се свива.

На това отгоре от Хондурас през Мексико към САЩ тръгна тълпа от емигранти. В началото бяха около 2 хиляди, но тази седмица вече станаха 14 хиляди и продължават да се увеличават. Остават им още около 2000-3000 километра, т.е. очакването за нашествие ще кулминира точно по време на изборите.

Републиканските медии, естествено, го раздуват, а Тръмп само за него говори на предизборните митинги. Демократите, които направиха грешката да се позиционират като защитници на незаконните имигранти и противници на стената с Мексико, се видяха в чудо.

И колкото повече наближава емигрантското нашествие, толкова повече разликата между републиканци и демократи се свива. В началото на септември демократите (сините) водеха с цели 15 пункта в националните анкети, а днес разликата е около 3-4 и продължава да се свива. В същото време

доверието към Тръмп е достигнало рекордните 47%

А преди година бе под 30.

Разбира се, националната анкета не значи нищо, тъй като във всеки избирателен район битката е сама по себе си. На тези “междинни” избори се преизбират мажоритарно всичките 435-има представители в долната камара (Камарата на представителите) и една трета от сенаторите, които са общо 100.

Според последните данни в долната камара

демократите имат 205 сигурни

и почти сигурни места, републиканците - 199, а останалите 31 са на ези-тура. Значи републиканците имат шанс да победят.

В Сената в момента републиканците имат минимално мнозинство с 51:40. Според последните анкети, в новия Сенат републиканците най-вероятно ще имат 53 мандата, а демократите – 47. Това означава, че демократите няма да могат нито да детронират Тръмп, нито да отменят който и да било от приетите досега десни закони. От трите власти (законодателна, изпълнителна и съдебна) 2,5 ще си останат в ръцете на републиканците.

Ако завладеят долната камара,

демократите вероятно ще “импийчнат” Тръмп

Тъй като из нашите медии едни мъдри глави повтарят, че досега в американската история не е бил импийчнат нито един президент, длъжен съм да уточня, че това не е вярно. Импийчвани са двама – Ендрю Джонсън в 1868 година и Бил Клинтън през 1998 година. Но думата “импичнат” означава, че само е повдигнато обвинение. След това се произнася Сенатът, който може да отстрани президента с две трети от гласовете.

Това досега не се е случвало, няма как да се случи и сега. Освен ако специалният прокурор Мюлър не извади неопровержими доказателства, че Тръмп е агент на Путин и е плащал за “златен дъжд” на московските проститутки. Разследването на Мюлър тече вече втора година и още не е намерило никаква улика за съучастничество между Тръмп и Русия, така че едва ли ще извади нещо в близко бъдеще.

По-вероятно след изборите Тръмп ще смени ръководството на Министерството на правосъдието, а новото ръководство ще прекрати разследването.

Това ще бъде голямо унижение за демократите – как може да ги бие личност като Тръмп! Та той дори не може да говори като хората! Но явно резилът е заслужен, защото бившата лява партия тръгна по “третия път” и заложи на мултикултурализма, интернационализма, феминизма, джендъризма и политиката на идентичностите. И така напълно заряза интересите на тези избиратели, които досега ги докарваха на власт - работническата класа.

Навсякъде по света хората на труда са праволинейни, битово консервативни и големи патриоти. И щом левите партии свърнат по “третия път”, десните вдигат от земята захвърлените леви каузи и ги превръщат в оръжие на десницата.

В САЩ тази рокада

на каузите размени

и партийните цветове

В миналото демократите се обозначаваха с червен цвят - цветът на левицата. Но от 2000 г. изведнъж червеното стана цвят на републиканците, а демократите се боядисаха сини. Така партията на едрия капитал се брандира като работническа партия, а бившата левица пое грижата за различните. За награда Уолстрийт посипа отгоре "златен дъжд". На изборите през 2016 г. кампанията на Хилари разполагаше с 2 пъти повече пари от Тръмп, но катастрофира. След като слезе от поста, Барак Обама бързо натрупа състояние от около 50 милиона долара, но се твърди, че скоро ще има 250 милиона. Откъде са тези щури пари? От лекции на Уолстрийт, "Нетфликс" и договор за нова книга. Явно е управлявал правилно.

Вместо да си вземат бележка и след позорната загуба от Тръмп да се върнат към работническите си корени, демократите удвоиха залога върху феминизма, мултикултурализма и изобщо политиката на идентичностите. И допреди 1 месец изглеждаше, че това ще им донесе сладка победа. Но както вървят нещата, очаква ги втората гъба с оцет.

Какво ни засяга нас това ли? Точно същата тенденция се забелязва в цяла Европа. Социалдемократите, сред които и нашата БСП, заложиха на идеологията на Сорос. От това се възползваха т. нар. десни популисти, за да завладеят работническия електорат. Решаващата битка ще бъде догодина на евроизборите.

Междувременно Белият дом подготвя закон, според който

полът (sex) на личността ще се определя от това какви са органите

по рождение

И никаква флуидност на пола, социални роли и други глезотии. Ще има само 2 пола – мъже и жени. Ако демократите спечелят долната камара, този закон вероятно няма да мине, но тогава спорът ще се прехвърли в съдилищата и накрая ще стигне до Върховния съд, където републиканците държат мнозинство с 5:4. Оклеветеният от феминистките върховен съдия Брет Кавано вероятно чака и потрива ръце, за да си го върне.

Още догодина може да се окаже, че България правилно се е отказала да ратифицира Истанбулската конвенция, а Корнелия Нинова е изпреварила времето си. Кой знае, може би Станишев е последният мохикан на "третия път", а тя, Нинова, е първата лястовичка на левия консерватизъм.