Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Никога не е приятно да осъзнаеш, че работодателят ти не е доволен и всячески се опитва да се отърве от теб.

Още по-гадно е раздялата да върви със захаросани обяснения колко си бил необходим на екипа и колко много ще липсваш на колегите си, когато те натирят в десета глуха. Нещо подобно преживя Арда Туран в края на 2017 г., когато началниците в "Барселона" с трагични маски на лицата го побутваха към служебния автомобил, който да го закара на летището.

Турският национал не беше изиграл нито един мач за каталунския гранд през миналата година и всички в клуба си отдъхнаха, когато позволи да бъде преотстъпен на "Истанбул Башакшехир" за 2,5 години. Самият Туран явно

не успя

да преглътне обидата,

че си тръгва от най-великия отбор, за да се озове в сравнително скромно тимче в родината си. Да, "Башакшехир" е истинска сензация в първенството, отстъпвайки само на точка от лидера "Галатасарай", но пак е твърде голяма крачка назад за играч, който премина през "Галатасарай", "Атлетико" (Мадрид) и след това "Барселона".

Туран не махна с ръка и не продължи напред в името на личното си спокойствие. Гневът се загнезди в душата и размъти разсъдъка му. Арда направи поредица от грешки, последната от които може да го вкара в затвора за дълго време.

Почти веднага след завръщането си на родна земя талантливият халф

скочи на бой

на журналист,

който отправил провокативен въпрос към приятелката му Аслъхан. "Ще ти разбия главата и ще те оставя да лежиш като куче на паважа", крещял Туран в лицето на сгафилия репортер, но приятелите му успели да го озаптят. Следващият голям скандал с негово участие избухна по време на завързания двубой между "Истанбул Башакшехир" и "Сивасспор", завършил 1:1. Изнервен от развоя на мача, звездата на домакините започва да блъска страничния съдия и да му крещи в лицето, че е трябвало да сигнализира на главния за извършен фаул срещу него.

Телевизионните камери не пропускат нито секунда от "представлението" на Туран, а Дисциплинарната комисия на турската футболна централа нанася тежък удар върху самочувствието на играча. Футболните чиновници го наказват да не играе рекордните 16 мача. Позволено му е единствено да тренира с втория отбор, за да не забрави съвсем как се играе футбол. Арда намира с какво да уплътни времето си, впускайки се в непрестанни нощни гуляи.

По време на един такъв луд купон той прави третата си и най-голяма грешка, заради която може да изгуби свободата си.

В един от най-популярните истанбулски барове вижда невероятна красавица и започва да я обсипва с неприлични предложения. Поне външно не изглежда да е притеснен от факта, че само преди няколко месеца се е оженил. Дамата не отговаря на интереса му и това още повече наранява и без това поразклатеното му самочувствие.

"Ако не бях женен, щеше да си моя още тази вечер", изцепва се Туран точно в мига, когато пристига съпругът на красавицата. Следва скандал и побеснелият футболист

нанася страхотен удар в лицето на противника.

Той се свлича на земята, а футболната звезда се изнася от заведението. Пристигат полицаи, линейки, настава голяма олелия. Пострадалият е откаран в болница, където лекарите имат нелеката задача да наместят счупения му нос.

Жертвата на бруталното нападение се оказва популярният в Турция певец Беркай Шахин. Именно неговата красива съпруга Юзлем е била атакувана от Туран. Футболистът бързо осъзнава каква грешка е направил и отива в болницата

да се извинява

на жертвата си.

В социалните мрежи Арда бърза да обясни, че недоразумението е било изгладено и той много съжалява за постъпката си. Изрично обещава повече да не прави така.

Прокурорът по случая не се впечатлява от декларациите на футболиста и иска максимална присъда от 12 години затвор. Бившият играч на "Барселона" е обвинен в сексуално посегателство, незаконно носене на огнестрелно оръжие, заплаха за живота и умишлено нанасяне на травми. Звучи сериозно, а доказателствата са на страната на прокуратурата.

Туран обаче има силен коз в предстоящата битка и той се казва Реджеп Тайип Ердоган. Турският президент е голям фен на играча и дори се съгласи да му стане кум в началото на годината. Тогава Туран вдигна скромна сватба, отдавайки по този начин своето признание към турските войници, които провеждаха операция в Сирия.

"Не е е редно да организирам пищно тържество в момента, когато

наши момчета воюват срещу врага",

хареса се тогава на обществото и на президента си Арда Туран. Ердоган със съпругата си Емине изпълниха перфектно ролята си на кумове при вричането на Арда и дългогодишната му приятелка Аслъхан във вечна вярност. Сега турската общественост очаква с интерес реакцията на президента. На всички е ясно, че с едно помръдване на малкото пръстче Ердоган може да измъкне подкумечния си от кашата, в която е затънал.