Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кюрдски граждани са опитали да излязат от страната ни през ферибота между Оряхово и Бекет. 19 чужденци, натоварени в микробус, управляван от сърбин, е опитал да премине през ГКПП на път към Румъния, но са били спрени от граничните власти на северната ни съседка.

От районната прокуратура в Оряхово вече са заведели 13 бързи производства срещу пълнолетните граждани, щурмували държавната ни граница. Всичките са срещу лица от кюрдски произход и са за опит дае излязат през границата на страната без знанието и съгласието на граничните власти.

19-те чужди граждани, от които 6 деца, 4 жени, 9 мъже, всички от кюрдски произход, са били укрити в микробус с чешка регистрация, управляван от сърбин, срещу когото е започнато досъдебно производство за престъпление по смисъла на чл.280 от НК заради опита му да преведе през през границата ни чужденците.

Днес румънските власти са предали бегълците на нашите граничари. Предстои вземане на постоянни мерки за неотклонение и сключване на споразумения, допълват от прокуратурата.