Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тази снимка на посинения дядо Георги пусна във фейсбук внукът му Георги Вачев.
Тази снимка на посинения дядо Георги пусна във фейсбук внукът му Георги Вачев.

След нападението 36-годишният Бисер Симеонов, съсед на жертвата, заспал в квартирата си

“Това е моят дядо Георги Вачев. Той е на 82 години. Снощи към 1 часа в къщата му в Славяново е нападнат, пребит и ограбен от циганин !!! Дядо ми се е опитал да се защити, при което е брутално пребит!!! В опит да спаси живота си хвърля портмонето си със 120 лева в него, циганинът взема парите и си заминава!!!

Аз все още вярвам, че живеем в нормална държава със закони и ред. Циганинът е задържан за 72 часа и му е повдигнато обвинение. Не знам кое вече подред! Искренно се надявам, че органите на реда и правосъдната система ще си свършат адекватно работата!!!”

Това е част от писмото на внука Георги Вачев, което той пуска в неделния следобед във фейсбук, придружено със снимка на бития си дядо.

Според съобщение на плевенската полиция криминално проявен е пребил и ограбил

самотен мъж

на 82 г. в

покрайнините

на Славяново

през нощта

срещу неделя. Сигналът за нападението е подаден около 2,30 ч.

Пред униформените старецът разказал, че в къщата нахлул познат мъж и го заудрял с юмруци по главата. След боя прибрал 120 лв. и изчезнал. Криминалистите изяснили, че нападателят е влязъл при дядото през отключена врата.

“Пострадалият е транспортиран за лечение в плевенската болница, няма опасност за живота му. Той е със счупена кост на скулата, предстои му операция за възстановяването ѝ. Разкъсана е и ушната му мида, от ударите главата му е в отоци и синини, има и разкъсно-контузна рана”, каза пред “24 часа” Момчил Цветков, говорител на университетската болница в Плевен.

В понеделник по обяд разследващи са влезли в болничната стая, за да разпитат дядото, но журналисти не са допускани.

Скоро полицаите заловили побойника грабител. Това е 36-годишният Бисер Симеонов. Той живеел на квартира през една-две къщи от жертвата. При претърсване на дома му криминалистите иззели дрехите, с които бил облечен при нападението.

В Славяново

се говори, че

Бисер бил

солидно почерпен

Като прибрал плячката, се прибрал у дома, легнал и заспал. Полицаите го събудили, за да му сложат белезниците.

В градчето се появи и версия, че Бисер свършил някаква работа на дядото по комшийски, но не получил пари и във фаталната нощ на пияна глава дошъл насила да си ги вземе. В Славяново се разнася също, че 82-годишният дядо успял да удари бияча с тъпото на малка брадвичка.

От окръжната прокуратура в Плевен, която ръководи разследването, категорично отказаха коментар по хорските приказки.

“36-годишният нападател има 21 присъди за кражби, грабежи, вещно укривателство и шофиране на кола без книжка. Заради тежкото умишлено престъпление е задържан за 72 часа. По делото ще бъде назначена ДНК и съдебномедицинска експертизи, предстоят разпити на свидетели. В Плевенския окръжен съд ще бъде внесено искане за постоянен арест на обвиняемия, чието 72-часово задържане изтича в сряда”, уточни говорителят на прокуратурата Нанка Рачева пред “24 часа”.

“82-годишният Георги живее сам почти в края на Славяново, синът му работи в Козлодуй, доколкото знам, и внукът му е там. След нападението дядото успял сам да се обади на тел. 112. Биячът Бисер е съсед на жертвата, там е под наем заедно с жена от Славяново, с която живее на семейни начала. Славяново не е сковано от страх, но хората му са притеснени, тъй като подобни тежки инциденти са рядкост”, обясни кметът Христо Таренгов.

Той разказа, че

две охранителни

фирми пазят

градчето

от набези. Частните гардове охраняват земеделските земи и къщите срещу месечна такса 30 лева. Бай Георги обаче не бил включен в частната охрана. След преживяното близките му вероятно ще платят за охрана на къщата му”, допълни Таренгов.