Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Пиер Петров
СНИМКА: Пиер Петров

Вицепремиерът Валери Симеонов няма морал и не може да е властта. Това заявиха майките на деца с увреждания, които днес протестират пред Министерския съвет.

Причината е изказването му от миналата седмица, в което той ги нарича "кресливи жени", а децата им уж болни.

"Нашето искане е за оставка на вицепремиера. Надявам се, че той ще прояви малко морал, макар да показа, че няма такъв. Аз съм обидена от думите му, надявам се повече хора да бъдат обидени и да дойдат днес. Недопустимо е човек от властта да стои зад такива думи. Това показва липса на каквото и да е морално и етично поведение", каза Мая Стоицева една от майките. Тя носеше и ТЕЛК решение на "уж" болното си дете.

"Лично аз не разбирам защо сега идва това изказване, при положение, че имаме поет ангажимент на правителството и законите се движат. Обвиняват ни, че сме маша на политически сили, че дестабилираме правителството. Премиерът трябва да види дали Симеонов не дестабилизира правителството му" , каза още Стоицева.

Ако Симеонов не подаде сам оставка, очакваме Борисов да си влезе в ролята на премиер и да му я поиска, настоя Боряна Драганова.

Протестиращите са около 300 човека, като към тях се присъединиха и хора на подсъдимата за подкуп Десислава Иванчева. Тук е и вечно протестиращият Йоло Денев, както и бившият общинар Николай Гачев. Протестиращите са блокирали движението на "Дондуков" пред Министерски съвет.