Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Докато мъжът на Замира Хаджиева е в затвора, тя купува частен самолет за 42 млн. паунда

През 2005 г. азербайджанката е отвлечена и е поискан откуп, но е спасена при спецоперация

Замира Хаджиева няма трудов стаж, но разполага със солидни суми, които харчи с размах. Ежедневието й е свързано с дълги разходки в луксозните магазини на Лондон, където азербайджанката с удоволствие плаща няколко хиляди за нов шал или рокля. Вечер тя доволно отпива от чашата с шаманско за 1000 лири, докато смила храната на редица звездни готвачи.

Красавицата определено знае какво е лукс и е готова да плати значителна сума, за да се сдобие с него. Само за една година 55-годишната жена успя да похарчи колосалната сума от 16 млн. британски лири в луксозния лондонски магазин "Хародс".

Дълго време

дамата води съдебна битка, за да запази името си в тайна,

която в крайна сметка изгуби. Върховният съд постанови, че тя ще бъде разкрита пред медиите и трябва да обясни източника на богатствата си. Ако не успее да даде пълен отчет на властите, дамата рискува да ги загуби. Значителната сума, оставена в "Хародс", е похарчена за дрехи на известни модни дизайнери. Г-жа Хаджиева е голям фен и на красивите бижута. Само при едно посещение в луксозния магазин "Бушерон"за

бижута и часовници платила

150 000 лири.

По толкова често оставяла и в съседния магазин "Картие". Дамата, която се къпела в лукс, разполагала с три карти за лоялни клиенти на големи магазини и 35 кредитни карти от няколко банки.

Замира Хаджиева е съпруга на бившия шеф на държавната банка на Азербайджан. Джахангир Хаджиев е пратен в затвора за 15 години, след като е обвинен и осъден като участник в голяма измама, от която милиони евро изчезват от банката. Осъден е да върне 39 млн. долара.

Седем години по-късно жена му се прочува в Лондон със своята страст към пазаруването. Къщата, в която живее, струва 11,5 млн. лири и се намира само на няколко минути пеша от любимия й магазин "Хародс". Освен че е харчила купища пари за луксозни стоки,

Хаджиева се е сдобила още с голф клуба “Мил Райд”

в Бъркшир и частен самолет Gulfstream G550 за 42 млн. долара.

Замира има разрешение от британското вътрешно министерство да живее във Великобритания въз основа на визова схема за богати инвеститори. Тя напуска страната си, след като съпругът й влиза в затвора. Семейството има двама синове.

През 2005 Замира става жертва на отвличане, докато напуска салон за красота в Баку. Тя е отвлечена от престъпна групировка, ръководена от бивш полицай, с цел откуп. Освободена е при специализирана операция.

Замира и съпругът й са

първите засегнати от наскоро приетия антикорупционен регламент

във Великобритания, насочен срещу богатствата, чийто произход не може да бъде доказан. Според новия закон за необяснимото богатство 55-годишната Хаджиева трябва да представи пред Националната агенция за борба с престъпността ясен отчет за това как тя и съпругът й Джахангир Хаджиев са могли да си позволят луксозна и голяма къща в скъпия лондонски район Найтсбридж. Законът гласи, че ако заподозрян в корупция чуждестранен представител на властта или членове на неговото семейство не могат да докажат законния произход на тяхното богатство, Националната агенция за борба с престъпността може да поиска от Върховния съд

да се отнеме собствеността им.

Замира и мъжът й твърдят, че са невинни. Пред съда г-жа Хаджиева излезе с тезата, че съпругът й е честен бизнесмен, който е спечелил богатството си чрез успешен бизнес още преди да стане директор на банката, затова на нея не й се налагало да работи. Според адвокатите й тя и съпругът й са жертва на огромна несправедливост.

Повече подробности за екзотичната двойка, четете в хартиеното издание.