Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Феновете бяха впечатлени, порадваха се и дори помечтаха. Мачът в Осло беше болезнено завръщане към реалността. Националният отбор по футбол в последните месеци успя да изиграе едно много интересно представление в стил д-р Джекил и мистър Хайд. Точно като в романа на Робърт Луис Стивънсън футболните национали в три поредни мача показаха доброто си лице -

играха приличен футбол,

опитваха се да правят атаки, характерни за силните европейски отбори, удържаха нещата и в защита. А след това дойде времето на лошия мистър Хайд.

Във вторник вечерта играчите на Петър Хубчев безжалостно убиваха мечтите на феновете, че този път ни чака нещо наистина голямо в Лигата на нациите. Българските футболисти сякаш за първи път се срещаха на терена. През първото полувреме халфовете на държавния тим

не успяха да си дадат нито един точен пас,

нападателите бяха аут от събитията на терена, а защитниците изнемогваха срещу норвежката атака. И цялата тази безпомощност дойде на фона на доста бледия откъм качества норвежки отбор. Скандинавците разчитаха на физика и яко тичане, които се оказаха достатъчни да изкарат извън релси националния ни отбор.

Загубата 0:1 беше най-малкото, с което се разминаха националите ни, при положение че в 84-ата минута Джошуа Кинг изпусна на празна врата. По-лошото беше, че отборът ни не създаде нито една реална голова ситуация за целия мач, а сгрешените пасове бяха двойно повече от точните. Слабата игра на отбора ни започна бързо да изпарява шансовете ни да се класираме на първо място в групата ни и оттам да отидем в следващата фаза в Лигата на нациите. На българите предстои изключително труден мач в Кипър, а след това приемаме Словения.

Длъжни сме

да победим и

в двата мача,

и то с повечко голове. Норвегия също гостува на Кипър и Словения, като и скандинавците се нуждаят от две победи. При равни точки накрая ще се гледа головата разлика. В момента отстъпваме на скандинавците по този показател.

Но тези сметки ще се окажат напълно излишни, ако националният селекционер бързо не открие каква беше

причината

за безумно

слабата игра

на отбора ни в Осло. Хубчев беше видимо ядосан от преживяното и почти се скара с репортера на БНТ, който искаше да разбере причината за загубата. Емоциите ще отшумят бързо, а отборът ще има нужда от хладнокръвен анализ на случилото се в норвежката столица.

Капитанът Ивелин Попов призова феновете да не отписват отбора и всички трябва да го чуят.

Точно в този момент държавният тим има нужда от силна подкрепа от всички страни, за да не потъне пак в тинята, където престоя години наред. Следващите два мача ще дадат доста точен отговор къде точно се намираме и какво може да очакваме от футболистите, избрани да носят екипа на България.