Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ужасната трагедия, сполетяла американския народ преди 17 години - на 11 септември 2001 г., с атентата в Световния търговски център, роди много конспиративни теории. Но има ли истина в тях и как да различим фактите от лъжливите новини и спекулациите?

Всъщност мистериите са много и е трудно дори изброяването им. Затова тук ще се спрем само на по-разпространените. Въпреки че теориите могат да бъдат разпределени в няколко групи, те си приличат по нещо -

по принцип са антиамерикански

Учудващо, но някои от неверните слухове, които лесно могат да бъдат проверени, оказват най-значително влияние върху масовото съзнание.

В крайна сметка се получава парадокс, тъй като изводът, който се налага от повечето от тях, е, че най-голямата световна сила, а не терористите, е виновна за огромния брой човешки жертви.

Така според част от тях администрацията на тогавашния президент Джордж У. Буш е знаела предварително за чудовищния акт, защото е получила предупреждения, но не е направила нищо, за да го осуети.

Още по-зловеща е другата версия

- атентатът е режисиран от кръгове, близки до управляващите в Америка в онзи момент.

Ключовият термин в случая е "Нов световен ред", фраза на която се придава мистично значение и действително присъства в речите на президента Буш.

Спекулирайки с тази тема, определени среди лансират идеята, че съществува "световно правителство в сянка", което контролира Белия дом и регулира двете основни политически партии в САЩ.

Задкулисието управлява официалните медии

и най-крупните корпорации в света. Идеята на поддръжниците на тази теория е, че кукловодите са от същата група хора, която през 1913 г. създава Федералния резерв, след това организира и подкрепя Болшевишката революция през 1917 г. в Русия и най-накрая помага за издигането на власт на нацистката партия в Германия.

Защо този слух няма нищо общо с истината - четете в обновеното списание "Космос", вече на пазара.