Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Уважавам г-жа Елена Йончева като разследващ журналист до момента, до който не се занимава с политика. Защото вече няма тази обективност във всичко, които беше изговорено от нея през всички тези месеци, участвайки в нейната ПГ и не смятам, че някъде съм я обидил по начин, по който тя действително да се възползва от тази си правна възможност. Но това е нейно право, нека си направи тя съответните искания." Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в кулоарите на парламента, след като соцдепутатката Елена Йончева обяви, че ще го съди.

Всеки има правото да твърди каквото си иска. В страната има разделение на властите и всеки може да потърси правата си в съда или в компетентната институция, която има отношение, като комисията по дискриминация, коментира Цветанов. В тази връзка - нека бъдем малко по-позитивни, а не само да излизат новини от парламента за омраза и разделение, допълни той.

Запитан дали знае в ГЕРБ да има структура за натиск върху политици, Цветанов отговори отрицателно. "Но може би БСП имат подобна, защото си спомням как тяхната подобна структура работеше много силно за дискредитиране на ГЕРБ през 2013 г. И моето лично дискредитиране. И факт за това беше анонимният сигнал срещу мен в прокуратурата за куп неща, които никога не съм си мислил да правя и никога не съм вярвал, че някой е способен да го направи. Но те направиха така, че се заведе дело, че съм подслушвал и съм правил какви ли не безобразия. А всъщност в делото се установи, че техниката, т.нар. кетчери нямат софтуеър за подслушване и затова и цената е била по-ниска", разказа Цветанов.

"Всеки е в правото си да говори и да твърди каквото си иска. Аз винаги съм уважавам свободата на всеки да се изразява по своя си начин, но все пак нека се придържаме към някакви определени норми и да не минаваме в полето на невъзможността след това да се поздравяваме в парламента като нормални хора", допълни той.

От ЛИЛЯНА КЛИСУРОВА