Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бащата на дагестанеца го праща да се бори с млад мечок,

когато е едва на 9 г.

В света на бойните спортове никога не е спокойно. Там царуват мъже със стряскащи мускули и високи нива на тестостерон. Научени са първо да удрят и след това да мислят. И все пак скъпоплатените звезди, които не се бият по селските панаири, са свикнали да спазват някакво благоприличие, ограничавайки се до словесни заплахи и перчене пред противника.

Конър Макгрегър и Хабиб Нурмагомедов обаче пресолиха манджата и стреснаха дори виделите какво ли не фенове на ММА битките. Двамата спретнаха зрелищен бой в октагона за пояса в лека категория на UFC, но победата на дагестанеца съвсем не беше най-интересният момент от галавечерта. Веднага след като грабна победата, Хабиб зрелищно се хвърли в публиката, за да се бие с хора от щаба на Макгрегър. В това време неговите приятели от Дагестан прескочиха въжетата и започнаха да налагат все още зашеметения ирландец.

Махленското меле съвсем очаквано предизвика огромен интерес по целия свят. Войната между двамата най-добри бойци в UFC не е от вчера, а сблъсъкът им в Лас Вегас просто отприщи отдавна трупано напрежение. В цялата олелия беше намесено дори името на руския президент Владимир Путин. Конър Макгрегър нападна своя съперник, че не уважава собствения си президент. Повод за скандала стана нежеланието на дагестанеца да се снима с руския държавен глава. Двамата големи противници в октагона се засякоха с Путин по време на финала на световното първенство по футбол в Русия. Тогава ирландецът успя да се нареди за снимка с Путин, но Нурмагомедов предпочете да не се опитва да пробие зверската охрана, за да се щракне със световния лидер.

"Защо не се снима с Владимир Путин? Явно не го уважаваш!", възползва се моментално от шанса да уязви своя съперник Конър Макгрегър. Думите му явно сериозно притесниха дагестанеца, тъй като мнозина се запитаха защо наистина е пренебрегнал възможността да направи мили очи на президента Путин. Хабиб Нурмагомедов явно не е забравил удара под кръста и веднага след победата си се похвали, че руският държавен глава му се е обадил, за да го поздрави за големия успех.

Той определено си заслужи похвалите. Надви категорично устатия си враг, доказвайки, че в момента наистина няма конкуренция в своята категория. Съвсем очаквано първата работа на Макгрегър беше да поиска реванш и да изсипе нов куп заплахи. Сега може да бъде шумен колкото си иска, но никой не му обръща внимание. Ирландецът изчерпа възможностите си за адекватна реакция. Беше набит и почти задушен между въжетата, а гаменските му изяви в месеците преди сблъсъка с дагестанеца сериозно ограничават идеите му за нови улични провокации.

Феновете едва ли са забравили как Макгрегър и приятели атакуваха рейса, с който се движи екипът на Нурмагомедов. Тогава возилото пострада леко, но ирландецът си навлече неприятности с полицията.

Успя да се споразумее с прокуратурата, но нови такива изцепки може да му струват скъпо. Някои от по-крайните коментатори на събитията в ММА спортовете са убедени, че Конър трудно ще се завърне на трона след тежката загуба от Хабиб. Новият шампион също беше ироничен относно желанието на Макгрегър да бъде организиран мач реванш.

"По братски ти казвам, че ми е неудобно заради самия теб. Станал си бавен, показах ти какво е положението онзиден.

Нали не смяташ, че можеш наистина да ме победиш?", изгаври се със своя съперник дагестанецът. 30-годишният боец най-сетне бере плодовете на един дългогодишен труд, изпълнен с много усилия и болка. Собственият му баща го превръща в такава машина за убиване. Той започва да тренира момчето от най-ранна детска възраст, а когато е на девет години го праща да се бори с диво животно.

Тези дни особена популярност набра клип в интернет, който показва как малкият Хабиб се е счепкал с млад мечок. По-тежкото животно надделява, но и момчето не се плаши от ноктите и зъбите на очевидно тренираната да не убива хора мечка. В първия възможен момент Хабиб е пратен да се обучава при възможно най-добрите специалисти. Бойните му умения са сериозно подобрени от треньора по кикбокс Хавиер Мендес.

Двамата са изгубени в превода, което се оказва благотворно за тяхното партньорство.

"Често подвиквах на Хабиб Relax, relax!, когато го виждах, че прекалява с усилията. Минаха две години, преди да ми признае, че си е превеждал моите заповеди като "Удряй по-силно!".

Нурмагомедов наистина се научава да удря силно и сега бере плодовете на своя труд. Славата е огромна, но и спестяванията му нараснаха лавинообразно. За победата си в октагона той прибра 2 млн. долара. Което е нищо на фона на 50-те милиона от американската валута, с които ще се облажат шефовете на UFC. Нищо чудно, че те вече подкокоросват родения в Дагестан боец да мисли за мач реванш с Макгрегър. Шоуто ще е гарантирано, а приходите ще счупят всички рекорди.

Въпросът е кога Хабиб ще реши, че му е писнало да си почива и да се радва на новия си пояс, и ще се навие да даде нов хубав урок на прехваления ирландец.