Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

лорд Айвар Маунтбатън (вдясно) с партньора си Джеймс Койл
лорд Айвар Маунтбатън (вдясно) с партньора си Джеймс Койл

На 23 септември лорд Айвар Маунтбатън, 55-годишен братовчед на кралица Елизабет Втора и член на британското кралско семейство, подписа с Джеймс Койл и това е първият гей брак в кралското семейство.

Преди две години лорд Айвар призна, че се е борил със сексуалността си през по-голямата част от 16-годишния си брак с Пени, майка на трите му дъщери - Ела (22), Аликс (20) и Лули (15), с която се разделят преди 8 години.

Накрая той обяви, че е гей, след като срещнал любовта в лицето на Джеймс Койл, с когото споделят обща страст към ските. С бъдещия си съпруг се запознали преди три години в швейцарския ски курорт Вербие.

Бракосъчетанието е извършено на скромна церемония в тесен семеен и приятелски кръг в селска къща в Девън.

"Е, направихме го най-накрая! Беше невероятен ден, въпреки лошото британско време", написа лорд Айвар по този повод в профила си в инстаграм. Като изказва благодарности на чиновника, регистрирал сватбата, и на певческия хор, участвал в церемонията, той добавя: "Най-важното е, че случилото се не би било възможно без подкрепата на моите 3 великолепни момичета, които се отнесоха с огромно разбиране!"

"И накрая огромно благодаря на Джеймс затова, че е просто перфектен", допълва благородникът в профила си. Бившата му съпруга Пени подкрепя новия му съюз. "Той е

много по-спокоен и толкова по-добър Вероятно дори не е осъзнавал, че като пази сексуалността си в тайна, това наистина го тормози. Сега е съвсем различен човек.

Всички казват, че никога не са го виждали по-щастлив", казва за бившата си половинка Пени.

Еднополовият брак има пълната благословия на семейството на Айвар и на близките му, пишат британски медии. Понастоящем двойката е на сватбено пътешествие в Бразилия.