Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Поредното дълбокомислено предложение, тоя път не от политиците, а инициатива на "будни граждани" - държавата да върне ученическите лагери, и те да бъдат задължителни за децата, минимум два пъти годишно. В тях да се работи по специално разработени програми, които да включват уроци по родолюбие, хайдушки игри и физически натоварвания, както и да се въведе задължителен ритуал по строяване за химна на България и издигане на българското знаме в началото на деня.

Не се сещам за нещо по-контрапродуктивно спрямо възпитанието в родолюбие и патриотизъм от хора, за които патриотизмът почва и свършва с народната носия, гайдата, ръченицата и "турското робство".

А дали те са чели Алеко, Талев, Димитър Димов?

Какво (дали) знаят за Строителите на съвременна България?

Знаят ли защо английският дипломат Дж. Бюканън казва: "Бих искал в моето отечество да се ражда по един Стефан Стамболов на всеки 100 години"?

Дали разбират, че Васил Левски е велик не защото е "мразил турците", а защото е надраснал времето си политически гений, жадувал България да бъде република, в която да има справедливост и равенство пред законите - свобода и всекиму своето.

И дали като седнат в кръчмата обвиняват за всичко "дейба скапаната държава" и хвалят бай-тошовото време с лагерите - пионерски и др

От фейсбук