Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Всички големи в световния бокс искат на всяка цена да се бият с Антъни Джошуа. Притежателят на повечето значими колани в тежка категория преди броени дни размаза муцуната на Александър Поветкин и продължава да е непобедим на ринга. Което го прави изключително привлекателен за всички желаещи да седнат на трона му.

Има и нещо друго важно. Мач с Антъни Джошуа ще гарантира огромна сума пари за претендента независимо дали победи или което е по-вероятно, падне преждевременно на земята със сътресение на мозъка. Добър пример в това отношение е Поветкин. Руснакът беше обявен за пълна пародия от специалисти и фенове, но въпреки това ще си получи шестте милиона долара от мача с Джошуа.

Сега се търси нов желаещ да прибере парите и в същото време да се опита да детронира британеца, който на този етап изглежда

абсолютно непобедим

Напрежението между промоутърите расте с всяка изминала седмица. Всеки твърди, че именно неговият клиент е най-подходящ да се бие за коланите на Антъни.

В голямата игра продължава да е и Кубрат Пулев. На него му предстои труден мач срещу Хюи Фюри в зала "Арена Армеец". Победителят ще стане задължителен претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), която се държи от Джошуа. Това е ситуацията според правилата на световния бокс, но реалността е съвсем различна. Джошуа спечели не само позлатени колани, но и привилегията сам да си избере с кого да се срещне в следващия си мач. Пращайки Поветкин в нокаут, той прибра в банковата си сметка около 20 млн. долара и сега ще търси нов мач, от който да изкара добри пари.

Изглежда че мениджърите на британеца въобще не разглеждат вариант за мач на техния клиент с Кобрата или с Фюри. Много по-привлекателен изглежда мач на Джошуа с другата непобедима машина в тежка категория Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО). Американецът обаче също е сърдит и нагнетява напрежение в света на бокса. Според него Джошуа прави всичко възможно, за да се измъкне от бой с него.

"Въобще не ми се коментира лъжеца, който постоянно обяснява как ще ме набие на ринга, а в същото време се е сврял в миша дупка. Феновете искат да има един-единствен шампион в тежка категория, но Джошуа се страхува от мен и това едва ли ще се случи скоро", изостря тона Дионтей Уайлдър.

Големият му съперник със сигурност има интерес от подобни словесни изхвърляния. Колкото повече приказват, толкова повече пари ще съберат накрая. Най-интересното е, че Джошуа вече си е запазил стадион "Уембли" за 13 април и в момента събира най-изгодните оферти. Ясно е, че който и да му е противникът, стадионът ще се напълни. Той е големият любимец на англичаните и те са готови да платят солено, за да го гледат и срещу по-непретенциозни съперници. Антъни е в силна позиция, а невероятната му физика, техника и издръжливост на чужди тупаници са гаранция за дългото му царуване в най-атрактивната категория в професионалния бокс.