Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Волейболният тим на България изпълни задача минимум и се класира за следващия кръг на световното първенство, което организираме в партньорство с Италия. Лошата новина е, че шансовете ни за класиране за финалната шестица са сведени до минимум.

Треньорът Пламен Константинов изчисли, че са ни необходими три победи в следващите 3 мача. Два от съперниците са изключително сериозни, а чудеса в този спорт рядко се случват.

Проблемът за българите е, че и в следващата фаза се взимат предвид резултатите от предварителната група. В нея нашите постигнаха две победи над Куба и Пуерто Рико, но загубиха от световния шампион Полша и от Иран.

Именно иранците са съперници на нашите и във втория кръг заедно с Канада и САЩ. Янките са абсолютни фаворити, след като спечелиха безапелационно своята предварителна група и със сигурност се стягат да играят финал на световното. Персийците също са в добра форма и до този момент загубиха единствено от настоящия световен шампион. Единственият по-поносим съперник са канадците, които приключиха групата си с 3 победи и две поражения.

Ясно е, че българите ще имат крайно неприятна компания, а американци и иранци са с по-добри показатели от нашите и това допълнително усложнява задачата на българските волейболисти.

Самият Пламен Константинов призна, че на отбора му липсва достатъчно класа, за да се бори за нещо голямо на този турнир.

"В момента съперниците ни имат повече състезатели на всеки пост на високо ниво и може би това прави разликата в такива мачове и в такива турнири. Трудно е всеки ден някой да има ден, затова имаш нужда от по-дълга скамейка и от по-равностойни състезатели с нужния опит", категоричен беше Константинов. Той и състезателите му не се наемат да дават големи обещания, тъй като са наясно с тежката ситуация и с класата на отборите, които още преди началото на световното дадоха заявка за спечелване на титлата.

Голямата победа на нашите е страхотната публика. Този израз се превърна в клише, но варненските фенове заслужават пак да бъдат похвалени.

Шефовете на световния волейбол също поздравиха домакините за перфектната организация на мачовете. Сега идва ред на софиянци да докажат, че има смисъл на българска територия да бъде организиран най-престижният волейболен турнир.